fbpx

Bernal feladta a Tour de France-t!

Egan Bernal feladta a Tour de France-t, a 17. szakaszon, ami az idei verseny királyszakasza is lesz egyben már nem áll rajthoz a 2019-es verseny összetett győztese.

Az Ineos Grenadiers csapata ma reggel bejelentette, hogy Egan Bernal nem folytatja tovább a Tour de France-t, az idei évre tervezett minden célját újratervezi és a Tourból való regenerálódásra fókuszál.

Az idei versenyen Bernal két hétig az összetettben a dobogón állt, sokáig őrizte a fehér trikót, de mint már írtunk róla, a vasárnapi 15. szakaszon az utolsó emelkedőn nem bírta a tempót, sok időt kapott és kicsúszott a top10-ből. Ehhez még hozzájárult, hogy a tegnapi 16. szakaszon sem tudott a legjobbakkal maradni, végül újabb 10 perc hátrányt gyűjtött be Roglicékhoz képest.

Egan egy igazi bajnok, aki imád versenyezni, de ő még egy fiatal versenyző, aki előtt még sok Tour van és ez az a pont, ahol úgy érezzük, bölcsebb kivenni őt a versenyből. – nyilatkozta Dave Brailsford csapatfőnök.

Nyilvánvaló, hogy nem így akartam befejezni az idei Tourt, de egyetértek, a jelenlegi körülményeket figyelembe véve ez a jó döntés számomra. Nagyon tisztelem ezt a versenyt és alig várom, hogy a jövőben visszatérhessek. – mondta Bernal a verseny feladása után.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo