fbpx

Bemutatták az új Hammerhead Karoo-t!

Az új Hammerhead Karoo erősebb hardverrel, alacsonyabb tömeggel és többek között megnövelt akkumulátorral került bemutatásra.

 

A kerékpáros komputer gyártók között a Hammerhead mindig is egy üde színfolt volt, azonfelül hogy gyakorlatilag egy mini mobiltelefont változtattak kerékpáros komputerré, több olyan funkciót fejlesztettek, ami után csak rohant a többi gyártó (és nem mindegyikben érték utol). A mai napig szerintem a Karoo 2 rendelkezik a legjobb navigációs képességekkel a piacon kapható komputerek között (használtam egy nyáron keresztül – szerk). A Hammerhead további érdekessége, hogy android rendszer fut a készüléken, amihez lehet fejleszteni appokat és akár a gyártó eszén is túl lehet járni vele ha éppen korlátozná bizonyos eszközök kompatibilitását.

A Karoo 2 már nem mai modell és bizonyos területeken eljárt felette az idő, ezért eljött az ideje egy új, jobb, modernebb komputer piacra dobásának, ami ma délután történt meg, a Hammerhead bejelentette az új Karoo-t.

Az új Karoo 3,2″-os 480×800-as mobiltelefon minőségi érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, egy Quad Core 2.0 GHz-os processzor dobog a szívében, 4 GB RAM memória található benne és 64 GB-os a belső tárhely kapacitása. Az adatokból látszik, hogy kerékpár komputer létére komoly hardverrel rendelkezik a Karoo. Ezenfelül multi-band GPS található benne és kb az összes létező nagy műhold-rendszerrel kompatibilis.

További fejlesztés, hogy az elődhöz képest megnövekedett az akkumulátor kapacitása, az új modell már 15 óra felett fogja bírni és nagyon gyorsan fel lehet tölteni, a gyártó adatai szerint 30%-ra 30 perc alatt tölthető, míg 100%-ra csupán 2 és fél óra. A tömege tovább csökkent, az új Karoo konzol nélkül 118 grammot nyom. És ha már a konzolokat említettem akkor a tapasztalataim szerint a Hammerhead konzolja biztosítja a legstabilabb konzol-komputer kapcsolatot.

Az új Karoo-hoz alkalmazást is fejlesztettek telefonra iOS-re és Androidhoz egyaránt, mert a múltban ez volt még hiányos a Hammerhead háza táján.

Mivel a Hammerhead már a SRAM alá tartozik így természetesen extrán kompatibilis a gyártó termékeivel, akár telefon nélkül is tudjuk vele állítani az AXS váltókat. Természetesen az ebike-okkal, világítással és a radarokkal is kompatibilis a Karoo.

Nem lesz olcsó az új Hammerhead Karoo, várhatóan 499,99 euróba fog kerülni, bár ezzel még mindig kedvezőbb árú, mint a konkurenciák egy-két modellje.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo