fbpx

Bemutatkozik a Lotus Cycling Club

Egy nem egészen egy éves egyesület mutatkozik be a Tabló sorozatunkban, viszont fiatal kora ellenére már számos eredményt tudhat magáénak a csapat, a sok dobogós helyezés mellett országos bajnoki címek, részvétel az Európa-bajnokságon, világbajnokságon is az egyesület nevéhez fűződik. A Lotus Cycling Clubot Horváth Zoltán mutatja be nekünk.

Kérlek mutasd be néhány mondatban az egyesületeteket!

Horváth Zoltán: Csapatunk 2018 decemberében alakult. Akkoriban a versenyzőink más csapatoknál versenyeztek és úgy döntöttünk, hogy könnyebb lenne az életünk, ha a magunk urai lennénk, így megalakítottuk Pécsen a Lotus Cycling Clubot, mint utánpótlás nevelő egyesületet.

Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek?

Horváth Zoltán: Az összes eredményre büszkék vagyunk, mert nagyon sok időt és munkát tettek bele a versenyzőink. Az eredményeket is úgy érték el, hogy egymást támogatták. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az összes versenyzőnk ért el dobogós helyezést a 2019-es szezonba, ami szerintem nagy szó, hiszen 8 versenyzőről beszélünk. A legnagyobb eredményünk idén az volt, hogy van versenyzőnk, aki értékelhetően fejezte be az EB-t és a VB-t.

Mivel foglalkozik még az egyesületetek?

Horváth Zoltán: Csapatunk utánpótlás neveléssel foglalkozik.

Milyen versenyrendszerben versenyeztek/versenyeznétek (amennyiben jelenleg nincs ilyen) szívesen? Ha van ilyen, mi a legfőbb hiányossága a magyarországi versenyrendszereknek?

Horváth Zoltán: Az idei év úgymond tanuló év volt a csapatunk számára. Sikerült feltérképezni a határainkat, nagyon sok dolgot kipróbáltunk és így már pontosan látjuk, hogy jövőre mit fogunk máshogy csinálni. Ami biztos, hogy szeretnénk minél több külföldi versenyre eljuttatni a fiataljainkat, mert ez a fejlődés szempontjából elengedhetetlen. A hazai versenyeken sajnos kevés versenyző áll rajthoz egy-egy versenyen, így eléggé megszeppennek a srácok, amikor kimegyünk mondjuk Szlovéniába és egy korcsoportban van 70-80 versenyző (összevonás nélkül!). Az idősebb versenyzőkre (U19-től) szintén nemzetközi versenyek várnak 2020-ban. Szerencsére már van pár meghívónk többnapos versenyekre is. Továbbá jövőre már UCI versenyekre is fogunk menni a junior versenyzőinkkel és az U23-as fiúkkal.

Hogyan néz ki a jövő évi csapatotok?

Horváth Zoltán: Jövőre 10-11 versenyzővel fogunk versenyezni. Az első orvosi vizsgálatok és teljesítménydiagnosztika már lezajlott, ez eredmények biztatóak. A keretünk a következőkép fog kinézni:

U17
Maros András
Szántó Péter

WU19
Jordán Dorka
Sebők Aida

U19
Árvai Kristóf
Bagarus Bence
Rukcon Koychuen

U23
Sándor Tamás
Schumann Máté

Elite
Berecz Bence

Milyen hosszútávú céljaitok vannak az egyesületben?

Horváth Zoltán: Hosszútávú céljaink, hogy egy stabil utánpótlás bázist építsünk fel itt Pécsen, főként helyi illetve környékbeli versenyzőkkel. Megszerettessük ezt a sportot a helyiekkel, megtanítsuk szabályosan és biztonságosan közlekedni a gyerekeket kerékpárral a mindennapos forgalomban. Másik célunk, hogy versenyzőink stabil tagjai legyenek a válogatottnak, minél több korcsoportban. Továbbá, hogy boldognak lássuk a versenyzőinket.

Mi szükséges ahhoz, hogy ezeket a célokat elérhessétek?

Horváth Zoltán: Természetesen kemény munka és elhivatottság 🙂
A célok elérésében nagy szerepe van a szakmai stábnak, akikkel együtt dolgozunk. Van egy sport dietetikusunk, aki kerékpárosokra szakosodott Rózsa Enikő személyében. Horváth Tünde a fizio- és manualterapeutánk, akihez hetente akár többször is járnak a versenyzőink. Nagy Miklós a gyúrónk, aki szintén főként kerékpárosokkal foglalkozik. Továbbá együtt dolgozunk a Peak Zones Cycling-gel is, ahol van egy UCI diplomás edző, erőnléti edző és a teljesítménydiagnosztikát is el tudják végezni profi módon. Ez egy komplex rendszer, ahol együtt dolgoznak mind a négyen. Napjainkban ez már elkerülhetetlen, főleg, hogy gyerekekkel dolgozunk, így még jobban figyelni kell rájuk, hogy elkerüljük a sérüléseket és a fejlődés is egyenletes maradjon.

Milyen forrásokból működtetitek az egyesületet, milyen forrásokból tervezitek a jövőben működtetni?

A csapat névadó szponzora a Lotus Cleaning, másik fő szponzora a Digistar Kft. Ezzel a két céggel hosszútávú megállapodásunk van, így a versenyzők is nyugodtan tudnak készülni. Ennek a megállapodásnak köszönhetően a szakmai stáb is könnyebben tud tervezni. Csapatunk kerékpárszponzora pedig a Drag.

Köszönjük és sok sikert!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo