fbpx

Az utolsó bajnokság a Millenáris Velodrómban

2014. augusztus 4-5. között került megrendezésre a Millenáris Kerékpárpálya régi betonteknőjében a 2014. évi Felnőtt és Utánpótlás Pálya Bajnokság, ami az öreg velodróm elbontása előtt minden bizonnyal az utolsó verseny volt.

palyaob

A verseny – az építésének idén 118. évét ünneplő Velodromban utolsóként került lebonyolításra, lévén, hogy a Puskás Stadion rekonstrukciós program keretében jövő év első felében megkezdik bontását, hogy helyet adjon egy minden igényt kielégítő – nemzetközi standardok szerint épülő – új fedett fa borítású 250 méteres kerékpárpályának (az építkezés várhatóan 2017. végére fejeződik majd be).A matuzsálemi kort megért beton pályán 2 új országos csúcs is született. BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzője PATAKI Ibolya) az ifjúsági nők 500 méteres állórajtos időfutamversenyében állított fel új országos rekordot 39,47 másodperccel (régi csúcsot PATAKI Ibolya futotta 1993-ban 40,03-mal).

A felnőtt-női olimpiai sprint csapatversenyben ANTAL Zsuzsanna és szintén BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzőjük PATAKI Ibolya) alkottak maradandót és 1:03,17-es időt futva adták a múltnak a BVSC csapatának 2009-es rekordját (régi csúcsot HAZAI Boglárka és BÁLINT Kata futotta 1:06,43-val).

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott FILUTÁS Viktor a KSI-Csepel SE (edzője: SOMOGYI Miklós) ifjú tehetsége, aki az 1000 méteres állórajtos időfutamversenyen és a 3000 méteres üldöző időfutamversenyen győzött, mindkét esetben megközelítve az országos csúcsot.

A Riói Olimpiai Játékokra készülő SZALONTAY Sándor, FTC (edzője KISS István és HÓBOR Lajos) pedig 4 számban is diadalmaskodott, hozva a papírformát.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo