fbpx

MTB-vk: a Waberer’s fiúknak is folytatódik a tengerentúli erőpróba

A kanadai Mont Sainte Anne világkupa után, már az egyesült államokbeli Windham városában készül a Waberer’s Areus Cube két olimpiai kvótafutója, Juhász Zsolt és Parti András.

1620801_257948244328870_8977818192156157339_n

Zsolt és András a múlt hét elején utaztak el a tengerentúlra, hogy részt vegyenek a kanadai és az amerikai világkupán, amit mindössze egy hét különbséggel rendeznek. A kanadai versenyen Zsolt 74., míg András az 54. helyen zárt.

„Az elmúlt időszakot tekintve most egy nagy visszaesésből kell újból felkapaszkodnom. Az OB előtti rosszulléteket már kihevertem, a formám is szerencsére kezd visszajönni. A kanadai VK-ra sokat és keményen készültem, még ha az állapotom, illetve a felkészülésem nem is volt teljesen zökkenőmentes. Általában optimistán állok minden verseny előtt a rajthoz, ez most sem volt másképp. Ha értékelni kellene magamat, a közepesnél gyengébben teljesítettem, ellenben annak örülök, hogy a pozíciómban stabilan haladtam és a verseny közben nem csúsztam vissza. Már megérkeztünk Andrissal Windhambe, a következő VK helyszínére. Bízom benne, hogy javítani tudok a kanadai teljesítményemen. Célom az első hatvanba kerülés, de ha sikerül elkapnom a fonalat, sokkal jobban is kijöhet a lépés. Jellegében teljesen más lesz ez a pálya. Mont Sainte Anne-ben egy közönségbarát újabb pályát hoztak össze, amely igen intenzívre sikerült, kevés pihenési lehetőséggel. Itt Amerikában szokásos egy-emelkedős, kisebb megtörésekkel tűzdelt pályát jelöltek ki, úgy gondolom kissé át fog rendeződni a mezőny.” – mondta Zsolt a hétvégi amerikai világkupa felvezetőjeként.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo