fbpx

Az egyik legjobb időfutam, amit valaha láttunk – reakciók

Dave Brailsford, aki a Tour de France-on mellőzte Bradley Wigginst a Sky csapatából, a brit győzelmét a valaha volt egyik legjobb időfutam-teljesítményének aposztrofálta a Sky honlapján…

PIC496825626

Mondjuk ki, Sir Bradley Wiggins megmentette a helyzetet, ő hozta a nagy eredményt a Team Sky-nak, miután az idei szezon csapnivalóra sikerült a brit csapatnak az elmúlt két-három évhez képest. És csak a felsorolás szintjén, Wiggo Tour de France-t nyert, többszörös világ és olimpiai bajnok pályán, olimpiai bajnok időfutamban. Amellett, hogy tegnap kipipált egy újabb fontos rubrikát, talán elégtételt is érezhet, miután idén kissé mostohán kezelte őt Brailsford Froome-mal szemben. A Sky menedzsere mindenesetre nagyra értékelte Wiggins teljesítményét:

Kijelenthetjük, hogy a végén meggyőző előnnyel nyert, de ennyire soha nem láttam még valakit kimerülni időfutamon, és Brad csak így szerezhette meg a címet. Ő egyike az igazi nagyoknak, a brit sport ikonjává vált, és szerintem még van hová előre. Motivált Rio-ra, a Paris-Roubaix-ra és az egyórás csúcsra is. Még mindig éhes újabb sikerekre a már így is hihetetlen győzelmi listája mellett.

PIC496858435

Maga a 34 éves brit, aki iszonyatosan kihajtva magát, alig tért magához a 47 kilométeres időfutam után, így értékelt a célba érkezést követően:

Nem tudom, mit mondhatnék. Tudtam, hogy jó formában érkeztem, és amikor láttam a pályát, rájöttem, hogy ha valahol megverhetem Tony-t, akkor ez egy ilyen pályán lehetséges. Idén voltam fent és lent is, és ezt a sikert a családomnak ajánlom. A feleségem és a gyerekek mindig biztos hátteret adtak otthon. Ez volt az utolsó időfutam világbajnokságom, aranyéremmel befejezni – nem is tudom, mit mondjak.

Sokszor készültem már hasonló versenyekre és amikor tudom, hogy formában vagyok, megvannak hozzá a feltételek, akkor nincs rajtam nyomás. Tudom, hogy mit kell csinálni ha felülök a bringára, csak várom a rajtot egész nap. Az időjárás megjavult, vasárnap pedig jól ment a csapatidőfutam, tudtam, hogy erős vagyok, szóval teljesítettem a feladatot. Tudtam, hogy az utolsó emelkedőn verhetem meg Martint. Az utolsó lejtőn hallottam, hogy van 10 másodperc előnyöm, de mindent beleadtam, nem akartam kockáztatni. Remek volt.

Az egyórás csúcs a következő nagy célom most, de a vb-címmel a brit bajnokság és az olimpiai arany után teljes a kollekció, ami fantasztikus.

Országúti-vb menüpont a Bikemagon: https://bikemag.hu/orszaguti-vb

Fotók: Stefano Sirotti

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo