fbpx

Augusztus 8-án ismét Brigetio Országúti Mezőnyverseny

2021-ben már 7. alkalommal rendezik meg a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, ahol az idei évben 31 és 92 km-es távokon mérethetik meg magukat az országúti kerékpározás kedvelői. A nagy sikerű Komáromhoz közeli kerékpárverseny idén új rajtközponttal és több újdonsággal várja a bringásokat.

Az elmúlt években a hazai országúti versenyek közül mindig egy volt biztos, a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, amit még a 2020-as csonka szezonban is megrendeztek a megszokott augusztus eleji időben. Idén sem lesz ez másként, 2021-ben augusztus 8-án állhatnak rajthoz az országútisok hazánk egyik legnépszerűbb amatőr országúti versenyén. Az előző évhez képest a rajtközpont új helyre (Dunaalmás, Pihenő tó) költözik és a rövid távosoknak is hegyi befutóval végződik a verseny.

Körpálya

A hosszú távosokra 92 km és 472 méter szintkülönbség vár, azaz hétszer kell teljesíteni a 12,1 km hosszú körpályát és utána legyőzni a hegyi befutót, a rövid távosoknak 31 km és 250 méter lesz a penzum, ami azt jelenti, hogy ők két kör után másszák meg a pálya legnehezebb és egyben utolsó emelkedőjét.

Befutó

Ahogy a Brigetio versenyeken már megszokhattuk a szervezők remek hangulatot ígérnek, a befutónál élőzene lesz és egy Dj fog gondoskodni a hangulatról. Ezenfelül még lesz a célban hideg frissítő, jégkása, fröccs, gyümölcs és minden ami a felfrissüléshez jól jöhet, a rajtközpontban pedig ebéd vár a részvevőkre.
A díjazás is érdemes szót ejteni, ebben az évben is egyedi díjakkal jutalmazzák a dobogósokat.

Kedvezményesen előnevezni 2021. augusztus 5-ig lehet és érdemes is, mert utána már csak a helyszínen lesz lehetőség nevezésre drágábban.

További információ a verseny oldalán: http://brigetiosport.hu/wordpress/vii-brigetio-orszaguti-mezonyverseny/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo