fbpx

Absalon-Schurter 5:4, Juhász Zsolt jól hajtott Andorrában

Jóval izgalmasabb körülmények között dőlt el az első hely sorsa az Andorrában rendezett mountain bike világbajnokság elit férfi cross-country futamában, mint a női versenyen…

Nino és Pauline a világbajnokok

Nino és Pauline a világbajnokok

Érdekesség, hogy a férfiak és a nők versenytávját is 6 körben állapították meg, így fordulhatott elő, hogy az idei vb-n a gyengébbik nem 20 perccel hosszabb küzdelmet vívott az erősebbnél. Lényeg a lényeg, a férfiak másfél órán belül ledarálták a hat kört, miközben a nézők sem unatkoztak.

Fontos volt a jó rajt, ugyanis sok egynyomos ösvényt tartalmazott a kör, ahol könnyű volt beragadni a lassabb versenyzők közé. A leggyorsabban az olasz Andrea Tiberi kezdett, de természetesen senki nem rágta le a körmét győzelmi esélyeit illetően, ellenben az már jelzésértékű volt, hogy a svájci Nino Schurter a 2. kört már az élen kezdte.

A címvédő Julien Absalon szokása szerint ma sem kapta el jól a rajtot, s talán a felzárkózásba fektetett erőfeszítések hiányoztak is neki a hajrában. A francia a második körre zárkózott fel a svájcira, innentől együtt haladtak az utolsó előtti körig, Absalon eddig tudott úgy helyezkedni az emelkedőn, hogy a lejtmenetben maga mögött tartsa Schurtert.

Amikor viszont a svájci a saját tempóját tudta hajtani lefelé, a címvédő hátrányba került, s hiába közeledett felfelé, az utolsó körben már nem tudta utolérni Schurtert, aki negyedik vb-aranyát szerezte ma, s így már csak eggyel van lemaradva a francia ikontól. A harmadik helyen a fiatal cseh Ondrej Cink érkezett, akit majdnem utolért a német Manuel Fumic, ha nem bukott volna többször, talán máshogy alakul a bronzérem sorsa.

Magyar részről Juhász Zsolt és Parti András indult a versenyen, Juhász remek teljesítményt nyújtva 39. lett, 10:22 perc hátrányban Schurter mögött. Ilyen karakterisztikájú pályán ez nem súlyos hátrány, a szezon egyik legjobb teljesítményeként értékelhetjük Zsolttól. Parti Andrásnak a második körben technikai problémái adódtak és feladta a versenyt.

Teljes eredménylista: mtb_vb_2015_ferfiak

Beszámoló a női versenyről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/mesterharmas-pauline-nak-barbi-szetlott-katonakent-kuzdott

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo