fbpx

A zűrös időfutam világbajnok a Team Ineosba igazolt

Rohan Dennis 2020-ban a Team Ineos csapatában fog versenyezni. Az idei évben az időfutam világbajnokkal nem mindennapi körülmények között szakított a csapata és egészen ideáig kérdéses volt, hogy hol fogja folytatni a jövőben a világ legjobb időfutammenője.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Team INEOS (@teamineos) által megosztott bejegyzés,

Rohan Dennis idei éve kifejezetten kalandosra sikerült, 2018 év végén megszűnt a BMC csapata, így kénytelen volt új csapatot keresni és végül 2019-re a Bahrain-Meridához került. Az év nem kezdődött jól számára, nem tudta megvédeni az ausztrál időfutambajnoki címét és ekkor olyan pletykák keltek szárnyra, hogy Dennis állítása szerint az új kerékpárja miatt történt ez, ami lassabb mint az előző évben használt BMC. Nem volt felhőtlen az ausztrál bringás viszonya a csapatvezetéssel, a tavaszi versenyek során is volt olyan eset, amikor Dennis nem feltétlenül tette azt, amit kértek tőle. A bomba viszont a Tour de France-on robbant, amikor Rohan Dennis feladta az időfutam előtti szakaszt úgy, hogy másnap ő lett volna a szakasz esélyese. Nem tudni, hogy ez a lázadás is a kerékpár vagy valamilyen felszerelés miatt volt, de Dennis utána nem versenyzett a világbajnokságig, ahol már nem Merida kerékpárral állt rajthoz, hanem az ausztrál szövetség által biztosított BMC-vel védte meg az időfutam világbajnoki címét. Mindenki számára furcsa volt ez a történés, aztán pár nappal később kiderült, hogy Dennisszel már hetekkel azelőtt felbontotta a szerződést a Bahrain-Merida csapata, csak még nem hozták nyilvánosságra.

Ezután több érdeklődő volt, aki le szerette volna igazolni a világ legjobb időfutammenőjét, de az idő telt-múlt és végül most december 9-én jelentették be, a leggazdagabb csapathoz szerződik Dennis, 2020-ban a Team Ineosban fogja folytatni. Nagyon érdekes helyzet áll elő, az Ineos sokat fog erősödni Dennisszel, ő az aki képes kontrollálni egyedül is a mezőnyt, de a hegyeken is lehet vele gyilkos tempót diktáltatni hiszen nagyon erős, a három heteseken biztos nagy segítség lesz a csapat számára és sokat fogják dolgoztatni. Az is felmerülhet egyesekben kérdésként, hogy esetleg akarnak-e Dennisből többnapos menőt csinálni, hiszen annál a csapatnál bármi lehet (Dennis már megmutatta, hogy nem csak az időfutamokon lehet rá számítani). Nem tudni, de kicsi esélye van, mert annyi összetett menő van már a Team Ineosnál, hogy valószínűleg nincs szükség rá ezen a területen. Persze még az is kérdés lehet, hogy tudja-e megfelelően kezelni a csapat vezetése Rohan Dennist és a Pinarello elég jó lesz-e a világ legjobb időfutamenője számára.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo