fbpx

Dagonyázás a Villapark Vértes Cyclo-crosson (beszámoló, eredmények, képek)

Sár, sár és még több sár jellemezte leginkább az idei Villapark Vértes Cyclo-cross versenyét, ennek ellenére így is közel 150 bringás állt rajthoz december 8-án a Várgesztes mellett található Villaparkban, hogy a szakághoz igen közelálló körülményeket között megmérettesse magát.

A Villapark Vértes Cyclo-crosson már hagyományosnak tekinthető módon mindig a sár az úr, idén sem volt ez másképp, ez első leesett hó pont a verseny előtti napon kezdett el olvadni és a verseny napjára igazi sártengerré változtatta a technikás elemekben bővelkedő pályát, így igazi kalandos versenyben volt része a bringásoknak és a kilátogatóknak egyaránt.

10 órakor a hobbi futam indulói még 4 fokban rajtoltak el, de a napsütésnek köszönhetően a hőmérséklet szép lassan kúszott fel és kora délután már a 10 fokot is megközelítette, ezért már többen bevállalták a rövid ruházatot. A futamok során körről-körre egyre sárosabb kerékpárokat és bringásokat láttunk, akik a verseny után nem úgy tűnt, hogy megbánták, hogy elindultak, többnyire mosolyogva mesélték a verseny közbeni eséseiket, élményekeit, volt aki a patakot átszelő dagonyába fejjel érkezett, így a lábán kívül a legsárosabb része a feje volt 🙂

A verseny során mindenki megküzdött az elemekkel, sokszor a szerencsén és a technikán is múlott, hogy kinek, hogyan sikerült a versenye, de többnyire mindig azok nyerték a futamokat, akik más versenyeken is rendre az élen végeznek. Természetesen az elit-master férfi futamban láthattuk a leglátványosabb versenyt, ahol a pályát tervező Búr Zsolt nyerte a futamot szinte minden akadályon zökkenőmentesen átjutva. A nőknél nagy előnnyel Horváth Adél végzett az élen.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo