fbpx

A Rabobank és a Giant fegyvere a Pavékra – videó

Az elmúlt hétvégén, Belgiumban elkezdődött a kockaköves klasszikusok időszaka, ami technikai szempontból is csemege az országúti kerékpározásban, jó példa erre a Giant Defy Advanced SL.

A vezető gyártók az utóbbi években mindig előrukkolnak speciális versenygépekkel, melyek nyergében hatékonyabban küzdhetnek meg a versenyzők az embert és gépet próbáló pavékkal. A Giant és a Rabobank fegyvere idén a Giant Defy Advanced SL lesz.

A Rabobank és a Giant fegyvere a pavékra

Az elsősorban a Párizs-Roubaix-ról ismert hihetetlenül rossz minőségű kockaköves útszakaszokon már hátrányt jelentenek a mai leggyorsabb, abszolút a versenykörülményekre kihegyezett kerékpárok. Ennek megfelelően a Giant is egy kényelmesebb, ugyanakkor nagyon stabil bringát tervezett a pavékra.

A Rabobank és a Giant fegyvere a pavékra

A Defy Advanced SL főbb sajátos jellemzői az egyébként használt TCR Advanced SL-hez képest: A csövek keresztmetszete ívesebb a jobb terhelés-eloszlás érdekében, csökkentve a repedés kockázatát is. A támvilla csatlakozásnál, valamint a nyeregcső tövénél úgy alakították ki a  vázat, hogy jobban tolerálja az úthibákat, jobban csökkentse a rezonanciát.

Az új OverDrive2 homlokcső robosztusabb és magasabb is a stabilabb kormányzás érdekében, a villaszárak között pedig nagyobb helyet hagytak a 25-ös vagy 28-as gumiknak.

A Rabobank és a Giant fegyvere a pavékra

A váz egyébként hasonló karbon alapanyagból készül, mint a  TCR Advanced SL, annyi különbséggel, hogy az új Carbon Nanotube technológiának köszönhetően a gyár szerint 14%-kal jobb a rezgés-elnyelő képessége. A bringa súlyban is megmarad az UCI által megszabott 6,8 kilogrammos limiten.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo