fbpx

A ProTour-menők paradicsomában – Mallorcán készül a Waberer’s Areus Cube

A magyar válogatottal eltöltött közös portugáliai edzőtábor után, Mallorcára már együtt utazott el az egyetlen hazai profi MTB csapat. Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, Parti András, Vigh Zoltán és a csapat sportigazgatója Bogár Gábor számos edzőtáborban részt vett már korábban a világ legkülönbözőbb pontján, ezúttal mégis új környezetbe csöppentek, hiszen első alakalommal fedezték fel a spanyol szigetet.

délutáni cappuccino

Délutáni cappuccino

esti pornónézés a táborban

Esti pornónézés a táborban

Parti András – „Eddig minden jól alakul a néha napfényes, néha kevésbé napfényes Mallorcán. Volt már részünk mindenben; egész napos esős tekerésben, brutális szélben, de csodás napos, kellemes tavaszias időben is sikerült már bringázni. A sziget egyébként több mint tökéletes a bringázásra, mivel rengeteg út van és az autósok is elég elnézőek a bringásokkal szemben. Sokan edzőtáboroznak itt, több Pro Tour csapat versenyzőjével is összefutottunk már. A szállodák is fel vannak készülve a bringásokra, a mi hotelünkben is egy óriási kerékpártároló van, beltéri mosóval és még egy kisebb bolt is van a pincében. Én személy szerint futással, vagy kondizással kezdem a napokat, ezek után ülök csak bringára. Ahogy telnek a napok, egyre emelkedik a bringán töltött idő is. Eddig 5,5 óra volt a leghosszabb edzésem, ami 156 kilométerre sikerült, 2260 méter szinttel. Ez volt eddig a legfárasztóbb nap, mivel előtte még egy konditermi edzést is beiktattam. Pihenőnapokon a csapat nagy része közösen átmozgat, majd szintén közösen kiülünk egy tengerparti kávézóba, és élvezzük a napsütést!”

Az idei esztendőben megkezdődik a kvótafutás a 2016-os riói olimpiára, ezért fontos, hogy a versenyzők a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban vágjanak neki a világkupákkal és számos C1-es minősítésű nemzetközi versennyel tarkított szezonnak.

A Waberer's legénység

A Waberer’s legénység

Csielka Márk“Az edzőtáborok egy szemszögből igen egyhangúak tudnak lenni, mert ez a 2-3 hét edzésről és pihenésről szól végig. A pihenő napokon azért igyekszünk kizökkenni. Megiszunk egy cappuccinót, esetleg csobbanunk, ha az idő, vagy a szálloda engedi, felderítjük a környéket, és igyekszünk felfedezni a helyi gasztronómia jellegzetességeit. Saját nézőpontunkból viszont izgalmasan telik egy tábor. Főleg ilyenkor, ha még új, eddig ismeretlen helyre utazunk. Most éppen Mallorca ad helyet az edzéseinknek. Mindenkinek nagyon tetszik a sziget, van rengeteg hegy és sík terület is. Az időjárás is viszonylag kegyes hozzánk és nem utolsó sorban a táj is festői. Több új edzésmódszert is bevezettünk, ami új ingereket jelent és persze sok kihívással is jár. Általában három edzést gyűrünk le egy nap, ami lehet futás, fitball, konditerem, pliometrikus tréningek, és persze leginkább bringa. Bringán is sok típusú edzést végzünk. A fáradtságot sok-sok nyújtással, izomhengerezéssel, valamint hideg-meleg váltófürdővel próbáljuk elhesegetni, amennyire csak lehet. A bringás edzések pedig egyre intenzívebbek, hiszen közeledik a szezon.”

új utakon Mallorcán

Új utakon Mallorcán

A csapat idei felkészülési programjában összesen 5 edzőtábor szerepel, köztük egy magaslati, és természetesen idén is meglátogatják Hvar szigetén az Adiraitiq Resort Fontana apartmanjait. A csapat vasárnap hajnalban érkezik haza Budapestre, ahol nem töltenek el sok időt, hiszen pár nap múlva indulnak tovább a Kanári-szigetekre. A tempó feszített, sok a munka, amely rengeteg kitartást és erőt igényel a versenyzők részéről.

A géppark

A géppark

„Az idei évben több tábort terveztem be, mint a korábbi esztendőkben, ráadásul új helyszínekkel, melyek új ingereket és motivációt gerjesztenek a versenyzőkben. Hiszem, hogy ezek a változtatások, a fiúk előnyeire válnak. Egyre több fajta edzésmódszert alkalmazunk professzionális eszközök segítségével. Az edzéseken vannak közös munkák, de egyre több a speciális felkészülés kinek, kinek a maga szakágához igazítva. Bízom benne, hogy az idei eredményeken ez meglátszik majd.” – mondta Bogár Gábor a csapat mentora és kapitánya.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo