fbpx

A lengyel Bartlomiej Wawak nyerte az V. Kanizsa Kupát

Az XCO világranglista 11. (!) helyén álló – lengyel nemzeti bajnok – Bartlomiej Wawak (Polish Cycling Federation Team) papírforma győzelmével zárult az V. Kanizsa Kupa elit férfi futama.

Az idén UCI C2-es nemzetközi minősítésű XCO viadalon összesen hét nemzet (magyar, ukrán, német, osztrák, szlovén, cseh, lengyel) sportolója vett részt. A lengyel mögött a dobogó második fokára a magyar bajnok Palumby Zsombor (SVS Pro Team) álhatott fel, míg a bronzérmet a cseh Matej Prudek (Multicraft MTB Team) szerezte meg.

Wawak a rajttól kezdve az élre állt és egyértelművé tette kihívói számára, hogy kizárólag technikai hiba esetén lesz esélye bárkinek legyőznie őt. Ez végül nem következett be. A lengyel az utolsó pár körben biztonsági sebességre kapcsolt és nem kockáztatott az egyébként egész napos szemerkélő eső miatt igen csúszós, de viszonylag sár mentes versenypályán. Palumby egy ideig fej-fej mellett haladt Prudekkel, úgy tűnt, hogy nagy meccs lesz kettejük között az ezüstért, de végül a magyar bajnok le tudta szakítani a cseh kiválóságot és magabiztosan szerezte meg az ezüstérmet.

A hölgyek Elit versenyében a magyar bajnok Buzsáki Virág (Strűby-Bixs Team) szerezte meg a győzelmet, Schmidel Regina (Cube-Csömör) és Bokros Csenge Anna (Limitless Team – XCO) előtt. A Junior (U19) kategóriában tarolt a Cube-Csömör, mivel a fiúknál a nagy tehetségnek tartott Takács-Valent Márk tudott győzni, a lányoknál pedig Greman Szonja nyerte a futamot.

Az idén mindössze kétfordulósra redukálódott magyar kupa sorozat Nagykanizsán végződött, mivel ez volt az idei szezon befejező fordulója is egyben. Az összetett bajnok Palumby Zsombor (SVS Pro Team) lett, míg a felnőtt hölgyeknél Buzsáki Virág (Strűby-Bixs Team) győzött két forduló alapján.

(sajtóközlemény)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo