fbpx

A Jumbo-Visma napja: Roglic és van Aert is szakaszt nyert

A 2021-es országúti szezon is várhatóan a Jumbo-Visma dominanciáját fogja hozni, melyre jó példa a ma rendezett Párizs-Nizza negyedik és a Tirreno-Adriatico első szakasza, az előbbit Primoz Roglic nyerte és átvette az összetettben a vezetést, míg az utóbbit Wout van Aert nyerte, amivel szintén a belga áll az összetettben az élen.

2020-ban nem volt kérdés, hogy a legerősebb csapattal a Jumbo-Visma rendelkezett, a Giron kívül szinte mindenhol domináltak, Primoz Roglic lett az elsőszámú összetett menő a világon (bár a Tour de France győzelmet az utolsó pillanatban “elbaltázta”), Wout van Aert pedig az egyik legsokoldalúbb versenyző a mezőnyben, aki akár mezőnyhajrát is tud nyerni felvezető emberek nélkül és a hegyeken is a végsőkig tudja segíteni a csapat legjobb emberét.
A 2021-es szezon éppenhogy csak elkezdődött és az említett két versenyző már szakaszt nyert és az összetettben is az élen áll többnapos versenyeken, így várhatóan az idei szezonban sem látunk kevesebb Jumbo-Visma győzelmet, mint az előző évben, ráadásul a csapat egyik legjobb sprintere is hamarosan visszatérhet az eltiltása után, ezért lehet még többet fognak nyerni mint eddig. Egy nagy hiányzó van Tom Domoulin személyében, aki nem valószínű hogy ebben a szezonban fog versenyezni, de a csapat kerete van annyira erős, hogy pótolják.

Nézzük az idei győzelmeket.
A Párizs-Nizzát az idei évben március 7. és 14. között rendezik, az első két szakasz a sprintereknek kedvezett, míg a harmadik szakaszon az időfutammenők mutathatták meg, hogy mit tudnak. Már a 3. napon is jól szerepelt Primoz Roglic, de pár másodperccel lecsúszott az első helyről, viszont a 4. szakaszon, ahol már hegyibefutóval zárult az etap, Roglic lerázott mindenkit és 12 mp-cel + az időjóváírással nyerte a szakaszt, mellyel stabilan vezeti az összetett is. Ha továbbra is ilyen formában lesz a szlovén akkor nem igazán lesz olyan, aki megszoríthatja az első helyért zajló küzdelemben.

A Tirreno-Adriatico március 10. és 16. között zajlik, ahol a worldtour mezőny másik fele állt rajthoz. Az első szakasz első felében kisebb emelkedőket le kellett küzdeni a versenyzőknek, de végül a mezőny együtt érkezett az átlagosnál hosszabb célegyenesbe. A sprinterek csapatai felálltak, de a Jumbo-Visma támogatását élvező Wout van Aert 200 méterrel a cél előtt indított és sem Caleb Ewan, sem Fernando Gaviria nem tudta megelőzni a belgát, aki ezzel megszerezte első győzelmét a 2021-es szezonban és az összetettben is az élre állt. Egyelőre nem tudni, hogy Wout van Aert az összetettet is szeretné megnyerni vagy csak a szakaszgyőzelmekért érkezett a versenyre, de a 4. szakaszon, ami hegyibefutóval végződik, minden kiderül.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo