fbpx

34 UCI pont a kvalifikációhoz: C1-es XCO verseny – Haifa, Izrael

Remek teljesítmény, 34 UCI pont, 5. és 8. helyezés az EuroOne-Cube Pro MTB Team teljesítménye Haifában, az év első komolyabb C1-es versenyén.

Az elit férfiak rajtja

Az elit férfiak rajtja

Jól teljesített a magyar küldöttség a Haifában megrendezendő C1-es viadalon. A magyarok közül Benkó Barbara a 2. helyezést szerezte meg az Elit nők mezőnyében, a férfiak versenyében Buruczki Szilárd pedig a 14. helyen futott célba. A Haifai viadalt az osztrák Hannes Metzler nyerte, a második és harmadik helyen egyaránt két lengyel versenyző végzett.

Parti András

Parti András

Nagyszerűen sikerült a mai nap a hazai profi csapat tagjai számára is, hiszen annak ellenére, hogy a jövő heti horvátországi edzőtábor elé beiktatott Izraeli túra fő célja a verseny rutin megszerzése volt, remekül mentek a fiúk. Parti András az 5., nem sokkal utána Juhász Zsolt nagy versenyben a 8. helyezést szerezte meg. Szatmári András végül 20., a tegnap legjobb teljesítményt nyújtó Csielka Márk pedig a 30. helyen végezett az erős mezőnyben. Bogár Gábor a tegnapi szerencsétlen pályajárásnak köszönhetően kisebb sérülései miatt nem állt rajthoz Haifában.

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt

Parti András a befutó után: „A tegnapi problémák után a mai verseny sokkal jobban sikerült. A futam eleje sajnos még mindig nem igazán ment, de az alapozási időszak közepén ez nem is csoda. A végére lendültem be igazán, hiszen az utolsó körben két helyezést is hoztam, ha pár körrel tovább tart az eredetileg hat körre tervezett futam, elképzelhető, hogy még jobb helyen tudtam volna végezni. Mindenesetre nagyon örülök, hogy formán kívül is tudtam, tudtunk pontot szerezni, ami jó előjel az idei szezonra nézve.”

Csielka Márk és Szatmári András

Csielka Márk és Szatmári András

„Az előző napi, számomra edzésnek tervezett verseny után, ma már mindent beleadtam. Kezdésnek úgy érzem nem volt rossz, jobban sikerült mennem, mint amire korábban számítottam volna.  Szerencsére sikerült jól elkapnom a rajtot, ezután a verseny közepéig egy kisebb bolyban haladtam, valahol az 5. hely környékén, de a végére már éreztem, hogy még erősen év eleje van. Végül pontszerző helyen tudtam befutni, aminek nagyon örülök. Összességét tekintve jól sikerült az Izraeli túra a csapat számára és számomra is, értékes pontokat és tapasztalatot sikerült gyűjtenem.”– mondta Juhász Zsolt a beérkezést követően.

Benkó Barbara a dobogón

Benkó Barbara a dobogón

A csapat vasárnap délelőtt érkezik meg Ferihegyre, hogy aztán kedden már Horvátországban, ismét Hvar szigetén folytassa felkészülését a 2011-es idényre, amely egyben az utolsó edzőtábor lesz a főszezon előtt.

Forrás és fotó: EuroOne-Cube sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo