fbpx

Megvannak Magyarország első olimpiai kvalifikációs pontjai!

Benkó Barbara (Focus M.I.G) győzelmével és Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbánya TC) ötödik helyezésével ért véget a 2011-es szezon első megméretése a magyar hegyikerékpárosok számára Yokne’am városában, Izraelben. A magyar küldöttséget  EuroOne-Cube professzionális MTB kerékpárcsapat: Parti András, Bogár Gábor, Szatmáry András és Juhász Zsolt képviselte kiegészülve Benkó Barbarával és Buruczki Szilárddal.

Megvannak Magyarország első olimpiai kvalifikációs pontjai!

Megvannak Magyarország első olimpiai kvalifikációs pontjai!

Az Izraeli Yokne’am városa adott otthont a hétvége első, C2es minősítésű versenyének, ami megfelelő bemelegítésnek bizonyult, a szombati, Haifában megrendezendő magasabb szinten jegyzett (C1-es) verseny előtt. A verseny 23 fokos melegben, pontban délkor rajtolt el, de a sok árnyékos résznek köszönhetően ez kevésbé zavarta a versenyzőket.

A magyar küldöttségből Benkó Barbara egyből győzelemmel kezdett az Elite nők versenyében. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbánya TC) az 5., míg Csielka Márk (EuroOne-Cube) a 14. helyet szerezte meg, Bogár Gábor és Juhász Zsolt körhátránnyal értek célba, Parti András és Szatmáry András kiszálltak a versenyből. A dobogóra észt, osztrák és svájci versenyzők állhattak fel.

„Sajnos nem volt sok időm megismerkedni az új montimmal, mivel az edzőtáborokban végig országútival tekertünk. Váltóproblémáim voltak, emiatt voltam kénytelen feladni a viadalt. A hiba nem komoly, bízom benne, hogy a holnapi versenyen már nem lesz probléma és UCI pontokkal térhetek haza. Gratulálok Barbinak a győzelemhez és Szilárdnak a pontszerzéshez.”– mondta Szatmáry András a versenyt követően.

Nem volt szerencsés napja az EuroOne-Cube kerékpárosainak: Szatmáry András bukás miatt, Parti András technikai hiba miatt állt ki a versenyből, Bogár Gábor és Juhász Zsolt edzésképpen a mezőnyben együtt haladt, majd a végén kapott körrel fejezték be, a bemelegítésnek szánt tesztversenyt.

További információk: http://www.euroone-cube.hu/

Forrás: EuroOne-Cube sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo