fbpx

2018-ban ismét mesterhármast ért el a Shimano csúcs országúti szettje

Simon Yates Vuelta-győzelmével idén újra meglett a Dura-Ace szett mesterhármasa. Mindhárom országúti körversenyt a Shimano csúcsszettjével nyerték 2017 után 2018-ban is.

Lagos de Covadonga – Spain – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – YATES Simon (GBR) of Mitchelton – Scott pictured during 73rd La Vuelta ciclista a Espa–a (2.UWT) Stage 15 from Ribera de Arriba to Lagos de Covadonga (178.2 KM) – photo Miwa iijima/Cor Vos © 2018

Májusban Chris Froome nyerte a Giro-t, júliusban Geraint Thomas győzött a Tour-on Dura-Ace 9100-es szettel szerelt kerékpárral, Simon Yates folytatta a sort a Vuelta-n és így 2018-ben ismét meglett a Shimano-nak mindhárom nagy körverseny, emellett utóbbi még az első győzelmet is megszerezte a japán gyártó wattmérőjének.

Yates Scott Addict RC bringáján a Shimano zászlóshajó országúti szettje, az elektromos Dura-Ace R9150 Di2 teljesített szolgálatot. A Mitchelton-Scott bringása 170 mm hosszú, 53/39 kiosztású, integrált wattmérős FC-9100-P hajtókarokat használt a verseny során. Kerékszettekből is szakasztól függően a Dura-Ace C24, C40, illetve C60-as modelljei közül választott és a pedálja is a Simano csúcsszettjéből származó darab volt.

Fermoselle – Spain – wielrennen – cycling – cyclisme – radsport – YATES Simon (GBR) of Mitchelton – Scott pictured during 73rd La Vuelta ciclista a Espa–a (2.UWT) Stage 10 from Salamanca. VIII Centenario Universidad de Salamanc to Fermoselle. Bermillo de Sayago (177 KM) – photo Luis Gomez/Cor Vos © 2018

2017-ben Tom Dumoulin Giro-t, Chris Froome pedig Tour-t és Vuelta-t nyert a 9100-as Dura-Ace szettel. A Shimano hegemóniája 2018-ban sem szakadt meg, Froome, Thomas és Yates folytatták a győzelmi sorozatot, ezzel idén is mindent begyűjtve a japán óriásnak.
Az egykori Grand Tour menő Hennie Stamsnijder, aki jelenleg a Shimano Europe sport marketing csapatának vezetője elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy szerepük volt Simon Yates első Grand Tour győzelmében és gratulálnak a versenyzőnek a 2018-as Vuelta megnyeréséhez.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo