fbpx

2015 legjei: a legfurcsább pillanatok a World Tourban

Egy országúti kerékpárverseny már csak azért is sok furcsasággal szolgálhat, mivel a civil élet mindennapi helyszínein rendezik meg, nem egy elkerített, zárt  sportlétesítményben. Az időjárási viszonyok is gyakran közbeszólnak, máskor meg csupán az emberi viselkedés produkál különös helyzeteket. Az év legfurcsább pillanataiból válogattunk. De ha elindul a vonat…

A 2015-ös Párizs-Roubaix-n  2006 után ismét sorompóval kellett szembenéznie a kerékpárosok egy csoportjának. A szabályok értelmében ilyenkor a közúti közlekedési előírásoknak megfelelően kell viselkedni, azaz megvárni szépen, míg a vonat elrobog. Ám ahogyan látható, többen – köztük Sir Bradley Wiggins is – türelmetlenül kikerülik, átbújnak a sorompó alatt. Aztán pár másodperc múlva érkezik egy TGV.

Lomha ellen-peloton

Warren Barguilnek (Giant Alpecin) nem volt szerencséje a Tour de France 11. szakaszán. Bukott, így kénytelen volt magányos felzárkózási harcot vívni az esélyesekkel teletűzdelt főcsoporthoz. Ráadásul még a helyi “lakosokat” is kerülgetnie kellett a Pireneusokban, akik nem sokat törődtek azzal, hogy a világ egyik leghíresebb sporteseménye zajlik épp megszokott sétaútvonalukon.

Geraint Thomas szaltója

Kétségkívül az év egyik legkülönlegesebb versenye volt a Gent-Wevelgem tavaszi egynapos klasszikus, erről már előző visszaemlékező cikkünkben is írtunk. Az eső és a szél nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, sőt akadt, aki felett az utóbbi egyszerűen átvette az irányítást. A látványosan szaltózó Geraint Thomas (Sky) végül második helyet ért el a versenyen.

A híd alatt, a híd alatt

Amíg Európában a hó és a fagy, addig az Arab-félszigeten rendezett versenyeken a forróság és a homokvihar volt az év elején a legkomolyabb probléma. A februári Tour of Oman 5. szakaszán a rossz versenykörülmények  miatt a kerekesek sztrájkba léptek, majd egy autópálya-felüljáró alá bezsúfolódva várták, míg Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) gyakorlatilag leüvölti a szervezésben közreműködő Eddy Merckx fejét.

Én nyertem?

A spanyolok nem igazán jeleskedtek idén a versenyek szervezésében, a Clasica San Sebastian esetében is történt többek között motoros kísérős incidens is, viszont a hab a tortán kétségtelen az volt, amikor a győztes Adam Yates (Orica GreenEdge) meglepődött azon, hogy ő ért célba elsőként a versenyen.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo