fbpx

Szinte hihetetlen, de Contador is ott lesz a Vuelta sztároktól hemzsegő mezőnyében!

A találgatásoknak valószínűleg vége: a Tour de France-on súlyos lábtörést szenvedő Alberto Contador korábbi hírekkel ellentétben videóüzenetben jelentette be, hogy indul hazája körversenyén, a Vuelta a Espana-n!

Üdvözlök mindenkit! Az elmúlt tíz napban már kerékpáron edzettem, és tegnap volt az első nap, hogy hegymenetben nem fájt a térdem. Nagyon örültem ennek, motivált vagyok, és eldöntöttem, indulni fogok a Vuelta a Espana-n! Persze tudom, hogy ez most teljesen más Vuelta lesz, mint ahogyan korábban, a szezon elején terveztem, máshogy alakult a Tour de France is, de hosszú távon jól jöhet a rézvétel az idény vége és a jövő év szempontjából is. Remélem, hogy az utolsó héten legalább egy szakaszgyőzelemért harcolhatok majd, az előttem álló héten pedig mindent megteszek, hogy a lehető legjobb formában indulhassak. Találkozunk Jerezben!

 

Alberto Contador (Fot

Alberto Contador (Fotó: Stefano Sirotti)

Ahogy a videóból is kiderül, csodaszámba menne, ha Contador az összetett elsőségért csatázhatna, főleg olyan mezőnyben ahol az utóbbi évek legnagyobb sztárparádéját láthatjuk. Minden bizonnyal a Tour de France-ról szintén sérülés miatt kiszálló Chris Froome is ott lesz, bár hivatalosan ezt még nem jelentették be. Rajtuk kívül Joaquim Rodriguez készül nagyon élete első GT-sikerére, amiben a Giro-győztes Nairo Quintana és honfitársa, Rigoberto Uran próbálják majd megakadályozni, nem is beszélve a címvédő Chris Hornerről, vagy éppen a hasonlóan tapasztalt Cadel Evans-ről, de a legutolsó információk szerint indul Fabio Aru, Daniel Martin, Samuel Sanchez, vagy a Tour-dobogós Thibaut Pinot is…

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo