fbpx

Kemény pályán búcsúztak az évtől a bringások az Úttárs Cyclo-cross gálán – Fotók, eredmények

Az év utolsó hazai cyclo-cross versenyén az időjárás nem kímélte a bringásokat, ennek ellenére a hangulat nem volt fagyos az Úttárs Cyclo-cross Gálán, hanem minden induló élvezettel küzdött meg az idei év legnehezebb pályájával.

Habár a Cyclo-cross Magyar Kupa küzdelmei már lezárultak, a 2019-es év még nem ért véget a cyclo-cross bringások számára, december 28-án az Úttárs Cyclo-cross Gála méltó zárása volt az évnek, ahol az idei év talán legnehezebb pályáján versenyezhettek a szakág szerelmesei.

Mitől is volt olyan nehéz a pálya? Kivételesen nem attól, hogy tengelyig érő dagonyában kellett cipelni a kerékpárt, hanem attól, hogy jelentős szintkülönbséget tartalmazott a törökbálinti Fortuna Kempingben kialakított pálya, ahol hamar eldőlt, hogy ki igazán erős. Természetesen technikai elemekben sem volt hiány, de nem feltétlenül csak ezek döntötték el a versenyt. Az időjárás még rátett egy lapáttal, ugyanis éjszaka fagyott és viharos szélt fújt, ezért az előző napi pályabejárás nyomai betonkeményre fagytak másnapra, amik csak a déli órákra kezdtek kiengedni, melynek köszönhetően folyamatosan változott a pálya állapota napközben, míg a reggeli pályabejárás során és a hobbi futam alatt jeges, kemény talajon bringáztak a versenyzők, addig a később rajtolók már a pálya egyes részein csúszós, sáros körülmények között próbáltak minél gyorsabban haladni.

Egyik futamon sem volt hiány az izgalmakban, minden rajtban láthattunk igazi csatát valamelyik dobogós helyért. Az elit futamban a sérüléséből visszatérő Vas Balázs bringázott óriásit, gyakorlatilag állva hagyta a mezőnyt, elképesztően gyors köröket teljesített és hatalmas előnnyel nyerte a futamot, a második helyért viszont igazi ki-ki meccs zajlott Buruczki Szilárd és Fejes Gábor között, amit az előbbi nyert meg. Az elit nőknél hamar eldőlt a verseny, Horváth Adél már a rajtnál ellépett a többiektől, és magabiztos előnnyel nyert Kapott Szonja és Péteri Niké előtt.

A legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, számukra külön mini cyclo-cross pályát építettek és a szülők legnagyobb örömére végig lehet követni a versenyüket.

A nap elég hosszúra sikerült, már bőven sötétedés után adták át a díjakat, de nem csak a versenyzőket díjazták, hanem a fotósok is “versenyeztek” a legjobb képek címért, ezenfelül a jótékonysági tombolán is számos ajándékot lehetett nyerni. De tapasztalatból elmondhatom, hogy megérte végigfagyoskodni a napot, mindenki számára örök élmény marad.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo