fbpx

Kellys Thermo RBX kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_120A legmagasabb szintű alapanyag, utolérhetetlen mozgásszabadság és hőszigetelés középkategóriás árszínvonallal párosítva? Igen, dióhéjban pontosan így jellemezhetjük a Kellys Thermo RBX kantáros nadrágot, amely SuperRoubaix® szövetet, sportos szabást, pontos, feszes, de mégis csodálatosan kényelmes illeszkedést biztosít. Ha nem orkánszélben vagy zuhogó esőben kerékpározunk, akkor ideálisabb őszi-téli viseletet keresve sem találunk.

A Kellys Thermo RBX a siker érdekében a ma elérhető egyik legfejlettebb alapanyagot, a rendkívüli elasztikusságot biztosító, többrétegű, így belső hőszigeteléssel is ellátott SuperRoubaix® technikai szövetet alkalmazza. Ez az olasz M.I.T.I. ruhaipari óriás terméke, többirányú rugalmasságot biztosít, kiválóan szellőzik, még a testpára elvezetését is fokozza. (A M.I.T.I.-gyárról itt olvashatunk egy kiváló angol nyelvű cikket [http://pages.rapha.cc/stories/miti], amelyből megtudjuk, hogy a világ egyik vezető prémium ruházati márkája, az angol Rapha, előszeretettel alkalmazza a SuperRoubaix® szövetet.) A Thermo RBX ebből a kiváló textilből készül, a leszabott panelek előre formázottak, a kerékpáron elfoglalt előre dőlt, testhelyzetet, illetve a „lábmunkát” veszik alapul.

A fentiekből következik, hogy a kerékpáros nadrágot minden esetben a kerékpáros testtartással kell felpróbálni, a pontos méretről, illeszkedésről és kényelemről csakis így győződhetünk meg. A mellékelt képeken látszik, hogy a tesztelő is valami hasonlóval próbálkozott, ráadásul miközben előre hajolt, váltott „gólyaállásban” térdhajlítást végzett!

A SuperRoubaix® magas szintű elasztikus képessége a kerékpáros nadrágok esetében különösen jól kamatoztatható. A rugalmasság nemcsak a pontos illeszkedést és a mozgásszabadságot biztosítja, hanem az anyag gyors reakcióképessége, minimális ellenállása a teljesítményre is jótékony hatással van. A Thermo RBX esetében alkalmazott fejlett alapanyag kizárólag a piacon kapható legmagasabb szintű nadrágok esetében érhető el, és borítékolhatóan nem a Kellys nadrágon található árcédulával párosítva!
[divider scroll_text=””]

[divider scroll_text=””]
A nadrág hőszigetelése – feltéve ha kellően intenzíven hajtunk – akár a néhány fokos fagyban is kellően meleg. Ha az időjárás nem túlzottan szeles és csapadákos, szerintünk ideális viselet. A Thermo RBX minden területe bolyhos bélést kapott, még a derék, a hátrész és a kantárok is. A hideg levegőnek leginkább kitett térdízületek felett pedig a textilpanel vastagabb, ami szerintünk optimális. A kantárok hosszirányba fokozottan elasztikusak, így szorítás nélkül biztosítanak kiváló tartást, egyben szépen lekövetik a felsőtest vonalait. Valójában jobb illeszkedésű, kellemesebb viseletet biztosító téli nadrággal a tesztelőnek még nem volt „dolga”, és ez nemcsak a körképben szereplő 8 modellel való összevetést jelenti! Ezen felül a bebújás és levétel ugyancsak egyszerű, köszönhetően az alapanyag rugalmasságának, illetve a nadrágon szereplő cipzáras sliccnek. Habár éppen éppen a napokban kapott a tesztelő rendőri figyelmeztetést a kerékpározás során elvégzett (rövid) „kényszerszerpihenő” miatt, megsúgja, hogy az egyébként törvénybe ütköző cselekedet a szlovák tervezők figyelmességének köszönhetően praktikusan végezhető!

[divider scroll_text=””]
A nadrágbetét fejlett, kétrétegű típus, eltérő szivacssűrűséggel, sima felülettel, ami különösen kényelmes. A betét lélegző és antibakteriális tulajdonságokkal is ellátott, magas színvonalú típus, méltó a SuperRoubaix® alapanyaghoz. Mellesleg a Kellys mindkét téli nadrágmodellje kapható betét nélküli változatban is, amely praktikus lehet abba az esetben, ha alatta bicajos betétes alsót vagy nyári „nacit” viselünk.

Valójában mindössze egy hiányosságra derült fény az amúgy etalonnak tekinthető Thermo RBX próbája során. A fényvisszaverő elemek ugyebár elengedhetetlenek egy hűvös időjárásban viselt kerékpáros nadrág esetében, habár a Thermo RBX „altáján” találunk egy három centi átmérőjű „világító” nyomatot, jobban örültünk volna, ha ez a mozgásban lévő és a járművezetők által jobban észrevehető hátsó lábszáron „figyelne”. Saját használatban a Kellys nadrágot fényvisszaverő bokapánttal viseltük – a hűvös de nem esős őszi-téli napokon nagy kedvencé vált!

A hátpanel semmi különös, de az illeszkedés ott is kiváló...

A hátpanel semmi különös, de az illeszkedés ott is kiváló…

Jellemzők:

  • magas szintű alapanyagból készült kényelmes téli nadrág
  • hűvös de jellemzően száraz időjáráshoz
  • M.I.T.I. Super Roubaix® technikai alapanyag
  • kiváló hőszigetelés
  • maximális mozgásszabadság
  • puha tapintás
  • bolyhos belső hőszigetelés
  • hatékony nedvességelvezetés
  • előre formázott panelek
  • térdízületeknél megvastagított textil
  • pontos illeszkedés, sportos szabás
  • öltözködést és egyéb „teendőket” megkönnyítő slicc
  • többrétegű, előre formázott Hygienic® „lélegző” betét
  • sima betétfelület a kényelem és páratlan mozgásszabadság érdekében
  • széles, bélelt elasztikus kantár
  • elasztikus bokazáródás a pontos illeszkedésért
  • felcsúszást megakadályozó talppánt
  • fényvisszaverő nyomat a biztonságért

Ajánlott fogyasztó ár: 25 890 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A betétben sem csalódtunk...

A betétben sem csalódtunk…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo