fbpx

Hope 2017: karácsonyi ajándékok a bringának és a bringásnak

Ha egyszerre szeretnéd megajándékozni a bringádat és saját magad, vagy valakit aki hasonlóan szereti a kerékpárját, ne gondolkozz sokat, a Hope 2017-es kínálatában vagy a klasszikus darabok közül biztosan megtalálod a megfelelő ékszert…

hope_2017_242

A Hope rövid története: az angliai Barnoldswickben üzemelő gyár 50 CNC gépe a legmagasabb színvonalú MTB alkatrészeket állítja elő immár 17 éve, a kultuszmárkát két régebben a Rolls Royce-nál dolgozó mérnök alapította 1989-ben, a montizás igazi hőskorában. A minőség iránti elkötelezettség hívta életre a merész vállalkozást, szerencsére az idő bizonyította, hogy igenis van létjogosultsága a kis szériás európai kerékpáralkatrész-gyártásnak, főleg ha az ilyen szakértelemmel és igényességgel történik.

A Hope megalakulása óta fontosnak tartja, hogy termékei lehetőleg az Egyesült Királyság területén készüljenek, és ha úgy látják, hogy valamely kerékpáralkatrész terén jobbat lehetne kínálni, mint a már piacon lévők, akkor nekiállnak kifejleszteni a technológiát annak megvalósításához. A kis modellszériák valóban folyamatos fejlesztést tesznek lehetővé. Ez mindenképpen nagy előny a Távol-Keleten működő óriáscégekkel szemben, ahol a százezres nagyságrendű szériák, illetve hosszas szállítási procedúra lassabb piackövetést eredményez.

hope_2017_237

A britek az idei Eurobike kiállításon a két feltörekvő irányzatot képviselő bringán mutatták be azokat az „ékszereket”, amiket a szépséget és minőséget egyszerre kereső kerékpárosoknak kínálnak. Az egyik egy Mason tárcsafékes gravel bike volt slick gumikkal, a másik egy saját fejlesztésű karbon enduró bringa, a HB 211.

hope_2017_253

Előbbi, a Mason Resolution átmenőtengelyeket fogad, és a Hope vadonatúj, szeptemberben még prototípusnak számító RD Thirty karbon kerékszettje került bele. Az angolok egyébként többféle alumínium felnit is kínálnak, főleg mountain bike, de országúti használatra is. A karbon kerékszetthez használt felni a manapság trendi széles, tárcsafék-specifikus keresztmetszetű, természetesen nagyon alacsony tömeggel. CX Ray küllők segítségével a Hope Pro RS4 Disc agyakat fűzték be.

hope_2017_251

Természetesen a Mason legfőbb ékessége a Hope RX4 tárcsafékszett, fejből nem jut eszembe, hogy bármelyik más gyártó kínálna négydugattyús CX/országúti specifikus hidraulikus féket. Az RX4 kompatibilis a Shimano hidraulikus fékváltókarjával, de a Hope saját, kifejlesztésekor hiánypótlónak számító, forradalmi hidraulikus W-Twin átalakítójával és hagyományos fékváltókarral is használható.

hope_2017_254

Vadonatúj, még prototípus állapotában volt az ötágú spiderrel készülő – szintén országúti/CX specifikus  Hope RC hajtókar, 110 mm-es kompakt lyukkörrel és 149 mm-es Q-faktorral. A Mason bringára egy szimpla tányéros verzió került fel, a Hope saját 10-40-es, 11 sebességes fogsorával kombinálva. Utóbbi mountain bike használatra sem utolsó. A Hope a lánc leesésének kockázatát minimálisra csökkentő fogazásban is élen járt anno, természetesen továbbra is kínálnak ilyen tányérokat, többféle lyukkörhöz.

hope-hb-211-hb211-carbon-enduro-prototyp-2

A HB 211 a Hope koncepció karbon enduró bringája, természetesen a legtöbb lehetséges ponton Hope alkatrészekkel, Ohlins villával és rugóstaggal. A kerékszett, a fékek, a hajtókar, láncterelő, pedálok, csapágyak, CNC-zett kormányszár, karbon kormány és egyéb apróságok mind-mind a brit cég termékei.

hope_2017_248

Újdonságnak számítanak a Hope-nál az új felnik, a karbon enduróban található Tech 35W kerékszett. Nevéből is kiolvasható, hogy 35 mm széles abroncsokról van szó, ami akár 2,35-ös, 2,4-es gumikkal is használható, de pluszos külsőkkel is 3” szélességben. Ezek a felnik a „triple box” kialakítással készülnek, ami brutálisan erőssé, ellenállóvá teszi őket. Az agyak a Hope Pro 4 modellek, melyek már fogadják az új Hope 11-es sorokat, melyek a korábbi 44-es után más 48-as legnagyobb fogat is kínálnak.

hope_2017_246

A Tech 3 tárcsafékszett a megszokott minőséget képviseli, CNC-zett alumínium féktest szuperkemény anyagból, ami nem hajlamos semmilyen vibrációra. A fékkarokon szerszám nélkül állítható a kartávolság és a nyomáspont is. Érdekesség a HB211 bringán, hogy még a fékkart és a jobb oldali váltókart tartó konzol, a matchmaker is egy CNC mestermű, természetesen Barnoldswickben kimunkálva.

hope_2017_252

Az enduró bringába is beszerelték, de külön, metszet formában is kiállították az új Hope karbon kormányokat. Bár a gyártástechnológia miatt az alumínium kormányok azon ritka alkatrészek közé tartoztak, melyeket korábban Ázsiából rendelt a Hope, túlléptek ezeken és saját gyártású karbonkormányokat kínálnak. Saját sablont CNC-znek, amibe a karbonszövet rétegeket kézzel dolgozzák be.

hope_2017_238

Ami továbbra is végigvonul a Hope palettán, az a rengeteg színvariáció lehetősége, a különböző metálfényeknek – piros, lila, kék, sárga, zöld – köszönhetően valóban ékszerként is funkcionálhatnak bármilyen bringán. Persze ami fontosabb, hogy egy Hope alkatrész – legyen szó egy ipari remekműnek számító hajtókarról, fékről, stucniról, vagy akár csak egy váltógörgőről – pontosabbá, finomabbá is teszi a bringa működését, mindezzel növelve a kerékpározás élményét is, sokkal tartósabban, mint a konkurens termékek!

További információk a hazai forgalmazó, a Peppe Kerékpár oldalán: http://peppekerekpar.hu/new/hope-termekek.html/

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo