fbpx

Dér Zsolt “erősebb, mint tavaly”, top10-ben a Tour of Hainan-on!

Dér Zsolt (Vorarlberg) a 9. helyen végzett ma a Kínában zajló Tour of Hainan 4. szakaszán a verhetetlennek tűnő olasz Jakub Mareczko (Wilier-Triestina) mögött.

Dér Zsolt jobbról a második

A kiemelt kategóriás 9 napos versenyen a magyar versenyző tegnap segítői szerepet vállalt, svájci csapattársát próbálta helyzetbe hozni: “Segítettem Lienhardnak, de nagyot kellett fékeznem a jobb szélen, hogy ne menjek neki a korlátnak, de szerencsére ő ki tudott kerülni balról. Igazság szerint azonban eléggé elrontjuk mindig. A 2. szakaszon az volt a baj, hogy sokáig a jobb oldalon mentünk, mentem, ahonnan a szél fújt. Valahogy nem éreztem még rá a dologra, tavaly sokkal jobban csináltam, pedig most erősebb vagyok.”

Nos, ma sikerült javítani, jobban dolgozott a Vorarlberg, az utolsó 3 kilométeren sikerült összeállni és a mezőny elejére hozni Zsoltot, miközben Lienhard is segített egy taktikai szökéssel. A jobb pozíciónak meg is lett az eredménye, az eddigieknél kedvezőbb helyzetből kezdhette a sprintet a magyar versenyző, s végül a 9. helyen futott be. A győztes ismét az összetettben is vezető Mareczko lett. Ha Zsolt valóban erősebb mint tavaly, ennél még fényesebb eredmény is születhet a következő napokban…

Eredménylisták: http://www.procyclingstats.com/race/Tour_of_Hainan_2017_Stage_4

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo