fbpx

Pilis Kupa – beszámoló

Nemzetközi, UCI C2-es kategóriájú olimpiai crossz hegyikerékpár-verseny zajlott a Pilisben június első vasárnapján. A pontszerző viadalon – mely egyben a Magyar Kupa 3. állomása is volt – a magyarok mellett többek közt osztrák, ukrán, szlovák és szlovén bringások álltak rajthoz. A Pilis Kupán az elit férfiak mezőnyében – és összetettben – Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont) révén hazai siker született.

A junioroknál Benkó Barbara (LTV Merida Racing) az ukrán világbajnokot – majd’ negyed órával (!) – legyőzve arany, míg klubtársa, Lukács Bálint a szlovén fiú mögött ezüstérmet szerzett. A felnőtt nők között Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport) bizonyult a legjobbnak, aki összetettben két ukrán riválisa mögött harmadikként zárt. Az U23-as férfiaknál Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team) a dobogó második fokára állhatott fel.

Nyilatkozatok

Benkó Barbara, junior női győztes (LTV Merida Racing): „Kifejezetten jól éreztem magam verseny közben a meleg ellenére is. Csak arra mentem, hogy az ukrán világbajnokot megverjem, de arra nem gondoltam, hogy ennyivel sikerül. Rég örültem ennyire egy győzelemnek, bár ezeket a nagy teljesítményingadozásait nem értem… Nagyon boldog vagyok!”

Benkó Barbara a Pilisben még a világbajnokot is megverte

Lukács Bálint, junior 2. helyezett (LTV Merida Racing): „Jól sikerült hétvégét tudhatok magam mögött. A szombati diákolimpián sikerült győznöm, vasárnap pedig a majdnem 2 órás futamomon, egy szlovén srác mögött a 2. helyre bejönnöm. A vasárnapi futam nem volt egyszerű, a meleg és a hosszú versenyidő talán az idei szezon legkeményebb versenyét produkálta. A verseny előtt nem számítottam ilyen helyezésre, hiszen a németországi EB ezüstérmes ukrán juniorja is a rajtvonalnál állt, valamint a múlt heti rossz egészségi állapotom is ezt támasztotta volna alá, de ennek ellenére teljes mértékben elégedett vagyok, valamint derűlátó a jövő heti maraton OB-ra. Készülök rá…”

Lukács Bálint

Buruczki Szilárd, elit felnőtt férfi győztes (PCCC-Magellan-Adidas-X-Iont): „Jó erőben éreztem magam a verseny előtt is, sikerült kipihennem a Szilvásvárad 117 kilométerét. Tudtam, hogy hosszú versenynek ígérkezik a mai XCO Magyar Kupafutam, ezért úgy taktikáztam, hogy nem a verseny elején kell vezetni a nagy meleg kánikulában, ez bejött, a meleget is jól bírtam. Egy hét múlva Crosskovácsi Maraton Magyar Bajnokság, mostantól oda koncentrálok.”

Buruczki Szilárd vezeti a mezőnyt a rajt után

Eredmények, Pilis Kupa, 2008. június 1. (C2-es kategória)

Elit felnőtt férfiak:
1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont), 2:37’07”
2. Blazsó Márton (Szegedi KSC), 2:43’02”
3. Hauer Gerard (Sportunion MTB Team), 2:44’21”

Elit felnőtt nők:
1. Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport), 2:39’53”
2. Füzy Anna (Józsefhegyi Amatőr Montis SE), 2:50’09”
3. Horváth Ágnes (Meditech Sport Club), 2:59’18”

Elit U23 férfiak:
1. Hanus Lukas (Merida Biking Team), 2:47’05”
2. Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team), 2:49’08”
3. Daum Philipp (Best Bike Parts Haibike), 2:50’01”

Elit U19 férfiak:
1. Tancer Vid (KK Ravne), 1:57’50”
2. Lukács Bálint (LTV Merida Racing), 1:59’59”
3. Juhász Zsolt (Cube Csömör KSK), 2:01’48”

Elit U19 nők:
1. Benkó Barbara (LTV Merida Racing), 1:17’12”
2. Boyko Alla (Team Ukraine), 1:30’48”
3. Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE), 1:51’26”

Teljes eredménylista: http://pccc.hu/mambo/images/stories/eredmeny-teljes.pdf
Forrás és bővebb információk: www.ltvracing.hu és www.pccc.hu
Fotók: velo.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások