fbpx

Rubena Defender Speed MTB köpeny

defender_speed_4A Rubena Defender Speed modell a sikeres Defender mintázat utódja, amely meglepően sok MTB felhasználási területen bizonyított, közkedvelt univerzális köpeny. Alacsony gördülési ellenállásra kihegyezett, például az eredeti Defender modellel 211,5 km/órás sebességgel is száguldottak!

defender_speed_mainAz új Defender Speed generáció a korábbi Defendernél könnyebb és gyorsabb, köszönhetően a mintázat optimális mélységének, szélességének és kifinomultságának. A tapadás, kapaszkodó képesség és alacsony gördülési ellenállás ideális kombinációjával bike parkban és kevésbé megterhelő terepen való használatra egyaránt ajánlott. Számos versenyző sikeresen használja például slopestyle versenyeken, de feltűnt már cross country eliminator számokban is.
[divider scroll_text=”Rubena Defender Speed”]
defender_speed_5
A cseh gyártó MTB köpenykínálatát különböző felhasználások szerint osztályozza, a Defender Speed a Cross & Extreme kategória termékei között szerepel, kifejezetten a nehéz és megterhelő pályák és felhasználási módokra, stílusra ajánlja, de az új mintázat – mint már utaltunk rá – ennél sokoldalúbb modell. Két változatban elérhető: a Racing Pro Max Carbon Race Extreme Light alapanyag-összetételnek köszönhetően a lehető legmagasabb teljesítményt teszi lehetővé, emellett ú.n. Grey Line kivitel, ahol a szürke sáv a futófelületben puhább, kanyarokban jobban tapadó felületet biztosít, míg a fekete keményebb, gyorsabb, tartósabb alapanyag. A Racing Pro Gery Line változat versenyhasználatra is ajánlott, míg a hobbifelhasználást a Sport Max kivitel ajánlható – természetesen kedvezőbb árfekvésben, fokozott futásteljesítménnyel. Mindkettő igen ballonos 2,25″ mérettel rendelkezik, kiváló úttartást és kényelmet biztosítva, és mindez akár 530 grammos tömeg mellett élvezhető!

defender_speed_3

Egy kis adalék a bevezetőben említett „féktelen száguldásról”: a cseh Rubena gumigyártó cég gyári versenyzője, Richard “Gaspi” Gasperotti 211,5km/h sebességet ért el kerékpárjával. Gaspit természetesen egy „speed-motorral” húzták be, hogy elérje ezt az elképesztő sebességet: ilyen tempónál már egy apró hiba is végzetes lehet, ezért választotta a Rubena Defender gumikat, amely kiváló összetételű anyagokból készült, hogy minden körülmény között helyt tudjon állni!

defender_speed_6

Végezetül jegyezzük meg, hogy a Rubena nem ma kezdte a gumigyártást: a márkanevet 1999 óta használja a cég, amikor a Continental autóipari ága termékeihez megvette a legendás Barum márkanevet, ami alatt korábban a termékek futottak. A Barum cég története pedig így egészen 1908-ig nyúlik vissza, amit nem sok mai gumigyártó mondhat el magáról!
[divider scroll_text=”Rubena Defender Speed”]

Ajánlott fogyasztói ár:

-Két komponenses Grey Line: 9900,- Ft

-Egykomponenses: 8500,- Ft

További információ a Defender Speed-ről

Rubena logo WinnersChoice color

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo