fbpx

Master Lock “8195” U-lakat különböző színekben

masterlock_8195_1Ne a lakaton spórolj, mert kétszer biciklit venni sokkal drágább! A megfelelő kerékpárhoz a pedig válasszuk a megfelelő zárat. De melyik megfelelő? Ezt segít eldönteni a kiváló hírnévnek örvendő francia Master Lock 10 fokozatú skálája, mely a zárakat 3 szempont alapján osztályozza. A bemutatóban szereplő aprócska U-lakat modell, amely különböző régiókban különböző modellnéven kerül forgalomba (nálunk mindössze négy számjegyet kapott), a Master Lock skáláján 9-es minősítésű.

Általánosságban elmondható, hogy akkor járunk a legjobban, ha kerékpárunkat forgalmas helyen, szem előtt „parkoljuk le”, a zár pedig legyen a lehető legmagasabban, hogy fölé hajolva ne lehessen eltakarni annak feltörését. Ha pedig lehetséges, a kerékpárt ne hagyjuk órákig magára az utcán.

masterlock_8195_5

Az emberek azért választják a nagyobb méretű U-lakatokat, mert nem tudják, hogyan kell a kisebbeket megfelelően használni. A lakatot elég kizárólag a hátsó háromszögön belül az abroncson átbújtatni, mivel a kereket a háromszögből nem lehet kihúzni. A befűzött kerékabroncs, illetve a gumi lényegében vághatatlan, nehezebb feladatot jelent, mint a lakat vagy a váz megsemmisítése. Méret, súly és biztonság tekintetében az edzett acélprofilból készült, speciális zárral rendelkező U-lakat általában a legjobb választás, kiegészítő kábellel együtt teljes védelmet kínál.

masterlock_8195_4

A kisebb keretű U-lakatok, mint a bemutatóban szereplő Master Lock “8195” több szempontból jobb választás, mint a nagyobb méretű modellek. Kétségtelenül kisebb tömeget és terjedelmet kell a kerékpáron vagy a táskában elhelyezni, de ami még ennél is lényegesebb, a tolvajnak nehezebb egy szerszámot a keret belsejében elhelyezni, főleg, ha azt a vázzal és/vagy a hátsókerékkel rendesen kitöltöttük. Az egyetlen hátrány, hogy bizonyos lakatolási helyzetekben nem elég nagy, nem éri át a a stabil tárgyat és a kerékpárt. Személy szerint én a körülményesebb lezárást választanám fokozott biztonság és praktikusabb szállítás mellett, de ha az olvasó másként gondolja, ez a Maser Lock modell is kapható nagyobb kerettel.

masterlock_8195_3

Más országokban eltérő modellnéven kapható, mindenhol közkedvelt...

Más országokban eltérő modellnéven kapható, mindenhol közkedvelt…

Mint már a bevezetőben említettem, a Master Lock “8195” U-lakat számos változatban kapható, most a színes sorozat kerül bemutatásra. Edzett, rendkívül erős és ellenálló 13 mm átmérőjű acél profillal rendelkezik, amelyet többféle színben elérhető puha gumival borított a kerékpár védelme érdekében. A 210X110 mm-es keret a legtöbb helyzetben nyújt megfelelő lezárási megoldást. A nemzetközi teszteken kiválóan szerepel, áttételes vágót, fűrést simán bírja, pajszerrel alig lehet „beférni”. A kulcstípus pedig igencsak megnehezíti a zárszerkezet manipulálását. Természetesen szállító konzol is jár hozzá, ezüst, kék, piros és bíbor színben. Három nagy biztosító társaság ajánlásával (Sold Secure, VDS, SSF).

A Master Lock “8195” U-lakat szerepel az egyik legnevesebb német biztosító cég zárajánlási listáján A+ besorolással.

Az angol Road.CC kerékpáros on-line magazin tesztjén 9/10 értéket kapott, egyértelmű ajánlással.

Ajánlott fogyasztói ár: 13.490 Ft.

További információ a forgalmazó, illetve a Lánchálózat honlapján.

masterlock_8195_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo