fbpx

Jótékonysági bringatúra a Balaton körül 

Kétnapos jótékonysági bringatúrát szervez az SOS Magyarország és a Lions Club Kaposvár. A Balaton körüli túra során vakoknak és gyengénlátóknak gyűjtenek tandem bringákra. Az első napon részt vesz Véber István, az RTL Klub meteorológusa is. A bringások augusztus 1-én 9 óra 30 perckor indulnak a siófoki víztorony elől.

Vakok, gyengénlátók és látók együtt pattannak kerékpárra, hogy letekerjék a 200 kilométernél hosszabb távot és útközben támogatókat szerezzenek. Az induláskor a látássérültek öt tandem bringát kapnak, amit a Lions Club Kaposvár és a négy parlamenti párt ajánlott fel. Az akcióhoz bárki csatlakozhat akár egy rövidebb táv erejéig is. Aki pedig anyagilag támogatná a bringavásárlást, az klikkeljen ide (www.bringato.hu), ahol megtalálja a Lions Club Kaposvár és a Vak Diákok Sportegyesületének a számlaszámait.

tandem_1
Kedves sporttársaink!

Engedjétek meg, hogy ezúton sok szeretettel meghívjunk benneteket egy jótékonysági biciklitúrára, mely során látássérült gyerekek javára történ? adakozásra hívjuk fel a közvélemény és a sajtó figyelmét. Mozgalmunk célja, hogy a kerékpáros sportok kedvelőit rendszeres időközönként egy zászló alatt egyesítve kifejezésre juttassuk a sportolói társadalom szolidaritását azok irányába, akik fogyatékuk révén nem válhatnak annak tagjaivá, valamint segítsük azokat is, akik támogatásunkkal viszont átléphetik ezt a küszöböt. Mostani akciónk célja, hogy vak és gyengénlátó gyerekeknek gyűjtsünk adományokat tandemkerékpárra, hogy ők is részesülhessenek a sport örömében. Második rendezvényünket ez utóbbi csoportnak szenteljük a Vak Diákok Sportegyesületével
karöltve.

A rendezvény időpontja: 2009.08.01-02. (szombat-vasárnap)

Útvonal:

1.nap:
Gyülekezés: 9:30 Siófok, víztorony, Balatonföldvár – 10:15-10:30-ig, Balatonlelle – 11:05-11:20-ig, Balatonboglár – 11:35- 11:50-ig, Fonyód – 12:10-12:25-ig, Fonyódliget – ebéd és fürdőzés 12:35-kor, Balatonszentgyörgy 14:45, Keszthely – pihenő 15:30-16:00-ig, Vonyarcvashegy 16:20, Balatonederics 16:50, Badacsonytördemic 17:20, Révfülöp 18:10- 18:25-ig, Zánka 18:45, Köveskál – szállás 19:20.

2.nap:
Gyülekezés: 10:00 Köveskál, Zánka 10:20, Örvényes 11:00, Tihany 11:20-11:35-ig, Balatonfüred – pihenő, ebéd 12:05-13:10-ig, Balatonalmádi 14:10, Balatonkenese 14:45-15:15-ig, Balatonvilágos, 16:00, Siófok – a túra vége 16:30.

Nevezési díj: 2500 Ft,- (nem kötelező), mely a mozgalom pólójának árát, az autós kíséret és csomagszállítást, valamint a szállást is tartalmazza!!! A már pénteken ékezők számára korlátozott számban tudunk Siófokon, illetve Zamárdiban szállást biztosítani. Az erre vonatkozó igényt telefonon kérjük jelezni!

Jelentkezés – érdeklődés:
Telefonon: 20/4120-381 Lászlóvári Thoma Csongornál
E-mailben: l.t.csongor(kukac)gmail.com; Epmd(kukac)freemail.hu

Információk a www.bringato.hu oldalon érhetők el

tandem_2
Az S.O.S Magyarország Jótékonysági Mozgalomról röviden:

Az S.O.S Magyarország Jótékonysági Mozgalom tavaly alakult meg 20 fővel, elsősorban kaposvári kerékpárosokból, azonban mára számos pártolóra tett szert Budapestről, az Alföldről és számos más kistelepülésről civilek és civil szervezetek körében egyaránt. Célkitűzésünk az volt, hogy olyan rászorulóknak nyújtsunk segítséget kerékpáros rendezvényeink, akcióink során, akik támogatást egyéb forrásból nem várhatnak. Célcsoportunkba elsősorban testi, vagy szellemi fogyatékban, betegségben szenvedő gyerekek tartoznak, de lehetőségeink szerint készséggel felkaroljuk az egyéb csoportba tartozó bajbajutottakat is. Első megmozdulásunkat a Baptista Szeretetszolgálattal karöltve szerveztük, idén vak és gyengénlátó gyerekek (Vak Diákok Sportegyesülete) számára szeretnék gyűjteni tandembiciklikre, hogy ők is részesülhessenek a sportélet szépségeiből és ne kelljen abból szemlélődőként kiszorulniuk. Az S.O.S Magyarország nyitott mozgalom, mely tagjává fogad minden segítő szándékú jelentkezőt, keresi az együttműködést más, karitatív célú szervezetekkel, valamint kész akár csak egy bajbajutott ügyét is zászlójára tűzni. Megmozdulásainkat, akcióinkat rendszeresen szeretnénk megszervezni és egy ütőképes, mások megsegítésére bármikor bevethető csapatot szeretnénk felépíteni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo