fbpx

Eurobike mustra: Sigma

A németországi főhadiszállással rendelkező Sigma a kerékpár computerek és kerékpáros világítás terén szinte minden igényt kielégít. Mint a mostani nyomtatott Bikemagban is láthattátok, a lámpatesztünkben is szerepeltek 4 modellel.
A computereknél létrehozták a Topline 2009-et, a sebességmérők új generációját. Főbb újdonságaik közé tartozik az új-, nagyobb méretű- és ezáltal könnyebben kezelhető kijelző, és megújult a kezelőgombok ergonómiája, valamint egyik-másik funkciója is.
Talán a legfontosabb azonban, hogy azt ígérik, még stabilabb és megbízhatóbb lesz a digitálisan kódolt-, 3 csatornás vezetéknélküli adatátviteli rendszerük, az STS (Sigma TransMission System). Az STS a korábbi DTS-t váltja le és az összes új vezetéknélküli típus megkapja. És, ha ez még nem lenne elég, az összes Topline computer PC kompatibilis is lesz.
További két változtatás, hogy hosszabb lett a távolság, amit a jeladók átfognak (sebesség jeladó: 90 cm, pedálfordulat-mérőnél: 110 cm, pulzusmérőnél 100 cm), valamint, hogy az elemeket ezentúl nem teszik bele a computerekbe, hanem mellé csomagolják, így a felhasználó 100% elemekkel kezdheti meg a termék használatát.

sigma-1

Kezdjük a Topline belépő szintjével, a BC 509-cel. Ideális választás hobbi bringásoknak, családdal bringázóknak, gyerekeknek, ingázóknak. Mindennel együtt 17 funkcióval-, egyszerűen kezelhető menüvel-, vezetékes adatátvitellel várja a felhasználót.

sigma-2

sigma-3

Továbblépve a BC 1009 és 1009 STS modelleket találjuk, melyek közül az utóbbi már vezeték nélküli. Természetesen bennük több funkció kapott helyet, szám szerint 24. Sebesség funkciók tekintetében 3-mal-, totál funkciókban 1-gyel-, alap funkciókban pedig 4-gyel tud többet az 509-esnél. Ezt már az igényesebb hobbi bringásoknak ajánljuk. A Sigma computerek az 1009-es modelltől felfelé már megjegyzik a tárolt adatokat elemcserekor, valamint szerviz intervallum programozhatósággal rendelkeznek.

sigma-4

Az 1609-es típust már versenyzőknek is ajánlja a gyártó és természetesen van belőle vezetékes és vezeték nélküli is (STS). 31 funkciós, melyek közül kiemelném a stoppert és a visszaszámlálót, hogy 2 bringát kezel a totál funkcióknál, a hőmérőt, 2 féle kerékméretet kezel automatikusan, a kijelző világítást és, hogy rendelhető hozzá pedálcsapás mérő is.sigma-5

Az 1909-eseket azok a főleg fitness beállítottságú bringások fogják kedvelni, akik szeretnek minden edzést szépen lementeni, dokumentálni. Azon belül is a pulzus-, a pedálcsapás szám-, vagy a kalória értékeket. Így az 1909 HR modellben már 6 féle szív funkció is helyet kapott, a funkciók száma összesen 39.

sigma-6

És végül azoknak, akik a hegyek között érzik magukat otthon, a 2209 MHR lesz a társuk. Az 1909-es funkcióin túl 7 magassággal kapcsolatos- és 17 mászással kapcsolatos funkciót tartalmaz, összesen 63-at. Még nagy precizitású barométer is található benne.

sigma-7

Egy új lámpát is bemutatunk Nektek. A 4 LED-es Quadro utódja a Quadro X, ezúttal 1 db szuperfényes 0,5 W-os LED-del. A Karma-hoz hasonló-, könnyen használható klick-es rögzítővel, vízálló kivitelben.

Forgalmazó: www.bikefun.hu

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo