fbpx

Topeak Smartphone DryBag 5″ – Akkor is veled van, ha jól esik

A teljesen időjárásálló tok igen széleskörűen használható eszköz, amely a mindennapok kitartó bringásainak, de a hétvégi túrázóknak is remek választás. A Topeak számtalanszor bizonyította már kiegészítői révén, hogy a márka neve garancia a minőségre és a praktikumra, persze ezúttal sem kell csalódnunk.

A vízhatlanságról a TPU anyag és a hegesztett varratok gondoskodnak, így sem eső, sem sár nem juthat be. A most vizsgált termék 4″ méretű telefonoktól kezdve egészen 5″-ig használható, de a mai kor péklapátjait sem muszáj otthon hagyni, ugyanis a gyártó kínálatában elérhető egészen 6″-os kijelzővel szerelt mobilokhoz való tok is, illetve specifikusan Apple termékekhez szánt verzió szintén rendelkezésre áll.

 

Az első ablak teljes mértékben érintésérzékeny, így nem kell minden rezzenésre kikapni a telefonunkat belőle, kényelmesen bonyolíthatjuk hívásainkat vele, ugyanúgy pötyöghetünk, mintha kézben lenne a telefon. Kiválóan alkalmas GPS navigáció megjelenítésére, ezáltal nem kell lemondanunk megszokott alkalmazásunk használatáról sem. Egyedül a kamera használatához kell kiszabadítani készülékünket, mert ugyan van rajta hátsó kameraablak, de ez nem minden telefonhoz fog passzolni, illetve a képminőséget ronthatja az áttetsző anyag.

 

A tok fekete és fehér színben érhető el. Ezzel kapcsolatban az lenne a hozzáfűzni való, hogy a fehér szín kevésbé “szívja magába” a meleget, így nyári napokon direkt napfénynek kitéve kicsit jobban óvhatjuk szeretett telefonunkat, mintha feketébe öltöztettük volna, de az esztétikum fontos, így mindenki maga dönti el mire van szüksége. A gyártó mindenesetre felhívja a figyelmet ennek kockázatára, s ha mégis túlhevülne készülékünk a forró nyári napon, azt javasolja, hogy vegyük ki a tokból és hűtsük vissza a készüléket.

A hozzá tartozó konzol az F55-ös névre hallgat, segítségével kormányra, kormányszárra, vékonyabb csőprofilokra erősíthetjük készülékünket, tájolásként pedig választhatunk álló és fekvő módot is. A QuickClick technológiájú megoldás biztonságos rögzítés mellett gyors oldást és felhelyezést tesz lehetővé.

 

Saját tapasztalatok szerint egy kiválóan használható, minőségi kiegészítőt kapunk a pénzünkért, amely biztos tartást és védelmet nyújt a hétköznapjaink főszereplőjének, az okostelefonunknak. Súlya mindössze 48 gramm, a külső méretei pedig 14.2 x 7.7 x 3.1 cm.

Ajánlott fogyasztói ára: 9 500 Forint

A termék honlapját ide kattintva érheted el.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo