fbpx

Topeak Race Rocket HP minipumpa

A Topeak Race Rocket HP kisméretű, pehelykönnyű és strapabíró minipumpa, amely akár 160 psi-t, avagy 11 Bar-t képes is produkálni. A mezzsebben is könnyedén elfér, alacsony tömegének köszönhetően talán meg sem érzed, hogy veled van: viszont ha defektet kapsz, hálás leszel, hogy ott lapul!

CNC-zett alutest, teljesen zárt konstrukció, mezzsebben is könnyen elhelyezhető méret...

CNC-zett alutest, teljesen zárt konstrukció, mezzsebben is könnyen elhelyezhető méret…

racerocket_pumping-silverEgy jól működő minipumpa nélkül útnak se indulj! A bringázások során nálad lévő pumpa kiválasztásánál fő szempont a hatékony működés – ne kelljen több száz mozdulatot végezni a tömlő nyomás alá helyezéséhez -, illetve a kompakt méret, hogy mezzsebben, szerszámtáskában el lehessen helyezni, bár a legpraktikusabban talán a kulacs mögött, egy konzolban várja a hibaelhárítást.

A fő probléma a legtöbb minipumpával, hogy nem igazán kézreálló, működtetése nehézkes, ráadásul a pumpáló mozdulattal a Presta szelep könnyen elhajlítható. Ritka, hogy tervezéskor a pumpagyártó az ergonómiára helyezze a hangsúlyt: ettől különleges a most bemutatott Topeak Race Rocket HP.

Az innovatív kerékpáros kiegészítőiről ismert márka ebben az esetben is remekelt: először is a pumpa markolata gumírozott, tehát nem csúszkál rajta a kéz – még esőben történő defekszereléskor sem. De az igazi forradalmi ötlet a kihúzható, rugalmas gumitömlő, amely tetszőleges pumpahelyzetet tesz lehetővé. Tehát nem kell többé a küllők között matatni, a szelepet pumpálás közben megtámasztani!

A tömlő a testből kihúzható, a szelep csavarással minkét szeleptípushoz alkalmazható, a pumpálás közben nem kell a szelepet ujjal megtámasztani...

A tömlő a testből kihúzható, a szelep csavarással minkét szeleptípushoz alkalmazható, a pumpálás közben nem kell a szelepet ujjal megtámasztani…

És ha valami kihúzható, egyben azt is jelenti, hogy szállításkor a pumpatesten belül helyezkedik el, ráadásul a pumpavégen lévő gumisapkával vízmentesen lezárva! Tehát még egy pirospont a tervezetőknek! Ráadásul így még a vázon történő rögzítés esetén sem koszolódik a szelepcsatlakoztató fej. Nem utolsósorban, a különböző szeleptípusokhoz való csatlakoztatást ugyancsak zseniálisan oldotta meg a Topeak: ha a fejet kifele csavarjuk, akkor autószelepre illeszthető, alapesetben pedig szingósra.

racerocket_1
A Topeak Reddot design díjas mini pumpája, immár három változatban kapható, a HP végződésű kisebb átmérővel rendelkezik, nagyobb nyomásra képes, főként országúti kerékpárok felpumpálásához optimalizált. A régebbi Race Rocket továbbra is kapható, amely bármilyen típusú gumiköpeny-mérethez alkalmazható, illetve speciálisan az egyre “ballonosodó” MTB méretekhez Race Rocket MT modell is rendelkezésre áll. A szelepcsatlakozás és a működési elv azonos, a különbség a hengerátmérőben van.

racerocket_on_bike-silver

A zsebben is elfér, de a kulacstartó mögött talán még jobb helye van a Topeak Race Rocket-nek!

topeak_race_rocket_11Tulajdonságok:

  • Smarthead – univerzális szelep, porvédő kupakkal
  • Tartozék konzol, amely a kulacstartó alá rögzíthető
  • CNC-zett alumínium test
  • Gumírozott, kényelmes markolat
  • 160 Psi / 11 Bar nyomásig
  • Méret: 18×2,6×2,5 cm
  • Tömeg: 82 g
  • ezüst, fekete és arany színben

Javasolt Fogyasztói ára: 13 300.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

topeak_race_rocket_13

racerocket_red

A régebben piacon lévő “sima” Race Rocket továbbra is kapható…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo