fbpx

PRO Griffon csúcskategóriás karbonnyereg

A holland székhelyű PRO saját tervezésű, magas minőségi szintet képviselő kellékekkel egészíti ki anyavállalata, a japán Shimano alkatrészkínálatát. A Shimano technikai igényességével nem lehet könnyű lépést tartani, de a szponzorált versenyzők termékfejlesztésbe való bevonásával PRO-nak ez a feladat látszólag egyre jobban megy.

pro_griffon_3

pro_eurobike2012_022013-ban a PRO egyebek közt szélesíti nyeregválasztékát, az egyes modellek elnevezései az ornitológusoknak melengeti meg szívét, a jelen bemutatónkban szereplő Griffon középső bemélyedése a kevésbé flexibilis háttal bírókat segíti a stabilabb tartásban. Karbonpálcás változata a gramm-mániás kerékpárosok minden igényét kielégíti, Microfiber borítása gyönyörű, könnyű és tartós, a ma ismert legjobb alapanyag.

Ami mindenképpen plusz a PRO nyergek esetében más gyártókhoz képest, hogy a Griffon is két szélességben kapható, így nemcsak nyeregtest-forma választható a modellkínálatból, hanem szélesség is. A szélesebbik változat középső kivágást is alkalmaz, a keskenyebb ezt mellőzi, de a altáji puha szövetek környékén erőteljesen homorú kiképzést kapott. (Könnyen elképzelhető, hogy valaki kevéssé hajlékony, így illik számára a Griffon tartása, de ülőgumói közel vannak egymáshoz.) 30 napos cseregaranciát is meghirdetett a PRO, így jövőre jó eséllyel elégedett kerékpárosok alatt fogjuk látni a “madárrajt”.pro-griffon_2

PRO Griffon nyereg vanoxpálcás prototípusát korábban teszteltük, ahol a következőket írtuk:

„Tesztünk alanyának felülete természetes bőrborítású, kellemes tapintású. A párnázottsága egy nagy sűrűségű anyagból készült, aminek az előnye, hogy nem tudjuk annyira szétülni, azaz valamennyire idomul a fenekünkhöz, de nem annyira, hogy az alapot biztosító karbon réteg keménysége zavaró legyen. Annyira a „zacsihűtő” hasítást sem hiányolom, mert eddig semelyik ilyen típusú nyeregnél nem éreztem azt, hogy emiatt kényelmesebb lenne, sőt általában a peremeknél jobban deformálódik az anyag, ami nyomhatja az érzékenyebb részeket. Ráadásul a lyukból hiányzó anyag nem nagyon befolyásolja a tömeget sem.”

pro_eurobike2012_04_300Tehát nem marad más hátra, mint követni a PRO által javasolt kiválasztásmenetet:

 1. határozd meg a felhasználás típusát
 2. a honlapukon szereplő útmutató alapján vizsgáld meg hajlékonyságodat
 3. az ülőgumó-távolságod alapján dönts a megfelelő szélességről
 4. válassz pálcaanyagot
 5. válassz színt… majd bicajozz a nyereggel 30 napig!

  Természetesen a PRO kiegészítőkkel foglalkozó kerékpár-kereskedés is tud segíteni a fenti paraméterek pontos lemérésében, meghatározásában.

Technikai adatok:

 • pálcaalapanyag: karbonszál
 • nyeregtest-alapanyag: karbonszövet
 • borítás: Microfiber
 • színválaszték: fekete vagy fehér
 • szélesség: 132 vagy 145 mm

Ajánlott fogyasztói ár: 41.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

pro-griffon_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo