fbpx

Laurent Jalabert tagadja, hogy tudatosan doppingolt volna

jalabert_3Az 1990-es évek első felének csodasprintere, később egynapos klasszikus sztárja, majd karrierje végén a Tour hegyi összetett pontversenyének győztese, nem utolsósorban francia bajnok, továbbra is kiáll korábbi állásfoglalása mellett, hogy nem doppingolt tudatosan hosszú karrierje során. Mindezt tette annak tükrében, hogy a francia L’Éqiupe sportnapilap nyilvánossá tette, hogy Laurent Jalabert 1998-as Tour de France-on levett vizeletmintájában a mai modern vizsgálati eszközökkel kimutatták az EPO jelenlétét.

“Higgyenek nekem! Nem cáfolom meg kategorikusan a sajtó állítását, mivel nem ismerem a labor eredményeit, valójában nem is tudtam, hogy ilyen teszt létezett, mielőtt az újságban olvastam a vádakat.” – nyilatkozta a francia egykori profi kerékpáros csillag, az utolsó legendás gall versenyző. A spanyol sportorvos, Eufemiano Fuentes neve hallatán Jalabert így folytatta mondanivalóját: „Soha nem találkoztam személyesen Dr. Fuentes-szel, bár a csapatunknál dolgozott, nekem nem volt vele dolgom. Szerintem kevesebbet kellene foglalkozni a doppinggal, a kerékpársport amúgy is a legellenőrzöttebb között van, nincs szükség arra, hogy a figyelmet ennél jobban rá tereljük ebben a kérdésben. Akik pedig nevemet be akarják feketíteni tudhatják, hogy szavahihető, szigorú jellem vagyok, és ízzig-vérig a kerékpársportnak élek. Én mindig megbíztam orvosaimban, és soha nem vettem igénybe rajtuk kívül más orvosok segítségét.”

jalabert_2

Jalabert karrierje első felében a spanyol ONCE csapatban hajtott, amelyet manapság sokan vádolnak szisztematikus doppingolással. A vizeletminták újratesztelését a francia Szenátus vizsgálóbizottsága rendelte el, gyanítják, hogy a Fuentes-kódnevek közt szerepel Jalabert is. Nemrég az egykori francia csillag a Szenátus vizsgálóbizottsága előtt is vallomást tett, ahol ugyancsak tagadta, hogy tudatosan használt volna tiltó listán lévő doppingszereket.

Forrás: velonation.com
Szerk: Németh Balázs

jalaber_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo