fbpx

Mitas Zefyros Top Design Innovated külső gumi

A Mitas Zefyros külső gumi a népszerű Scylla, Kratos és Charybdis változatokhoz hasonlóan versenyorientált MTB gumiköpeny, a dél-afrikai Cape Epic neves megmérettetésen bizonyított modell. A felsorolt MTB külsők bármelyikével kombinálva felszerelhető: mivel a Zefyros-t a lehető kisebb gördülési ellenállásra tervezték, a hátsó keréken történő alkalmazásra lehet ideális választás.

Mitas_Zefyros_TDi
A széles Mitas prémium MTB választékból a Zefyros TDi egyértelműen a kemény terepfelület, a döngölt földutak és ösvények specialistája. A korábbi sikeres Zefyros modell továbbfejlesztett változataként átgondolt mintázattal látták el, a csökkentett gördülési ellenállása révén fokozottabb sebességet biztosít a gyors XC pályákon, a döngölt, kitaposott földutakat bejáró versenyeken.

A Mitas felső kategóriás modellek minden esetben könnyű és rugalmas 127 Tpi sűrűségű szövetszerkezetet kapnak, amely tovább csökkenti a gördülési ellenállást, fokozza a tapadást, jobb útfekvést és kényelmet biztosít. A mintázat tekintetében a Zefyros Top Design Innovated magasabb oldalbütykei fokozott kapaszkodó képességet kínálnak a kanyarokban, így ez a modell szélesebb körben használható anélkül, hogy eredeti képességei – az alacsony gördülési ellenállás, illetve a fokozott kényelem – csorbát szenvednének.

A felsorolt paramétereknek kizárólag a magas technikai szintet képviselő köpenyek képesek megfelelni. A legendás Rubena utódaként a Mitas világszínvonalú technológiát alkalmaz, ráadásul mindezt itt Kelet-Európában képes előállítani. A lokálpatriotizmus és a baráti árszínvonal hangsúlyozása mellett érdemes a Zefyros technikai paramétereiben is elmerülni: ha a kétkomponenses Grey Line kivitelt választjuk (az oldalmintázat vonalában kékes-szürke csíkokkal azonosíthatjuk ezt a változatot), SE-Dual Extreme Light Compound (SDX) technológiát is kapunk. A SDX két eltérő tulajdonságú gumiösszetételt alkalmaz: lágy, jól tapadó keveréket a futófelület szélein, keményebb, ellenállóbb és alacsony gördülési ellenállást jelentő vegyületet a középső futóélen.

A továbbfejlesztett Tubeless Supra technológia az aramidperemes szerkezettel karöltve biztosít tökéletes belső nélküli használatot tesz lehetővé, természetesen a lehető legcsekélyebb tömeg mellett. A Zefyros a ma népszerű 650b (27,5”) és 29” kerékmérethez készül, ballonosnak mondható 2,25” szélességben.

Jellemzők:

 • MTB XC használatra, versenykörülményekhez
 • alacsony gördülési ellenállásra hangolt mintázattal kemény, döngölt terepviszonyokhoz
 • kétkomponenses Grey Line gumikeverékkel is elérhető
 • aramidszálas, hajtogatható kivitel
 • rugalmas Skinwall (SW) oldalfal
 • Tubeless Supra belső nélküli kivitel
 • kiváló ár/érték arány a versenyköpenyek világában
 • 27,5″-es és 29″-es méretekben
 • 560 grammtól

Elérhető változatok:

 • 57–584 (27,5×2,25″)
 • 57–622 (29×2,25″)

Ajánlott fogyasztói ár: 9590,- Ft-tól.

További információ a gyártó honlapján, vagy www.facebook.com/RubenaHungary

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo