fbpx

Five Ten Minnaar SPD DH-cipő

A Five Ten jeligéje a “Brand of the Brave”, azaz a “bátrak márkája”. A sziklamászó és egyéb extrém sportok specialistája a háromszoros világbajnok dél-afrikai Greg Minnaarral közösen fejlesztette ki a downhill-specifikus modelljeit. Senki nem kételkedne abban, hogy Minnaar kilógna a Five Ten „koncepcióból!

5_10_minaar_1

5_10_minaar_5A Minnaar modell abban különleges, hogy Greg saját nevével látta el, és kétségtelenül a kedvence. Érdekes módon megjelenése nem az extrémsport-felhasználást sugallja, de a látszat ebben az esetben csal. Vérbeli DH/freeride cipővel van dolgunk, amelyet a városban is nyugodtan viselhetünk, senki meg nem mondaná, hogy a cipő valóban mire való, illetve, hogy SPD-pedálrögzítéssel is rendelkezik.

A Five Ten Minnaar rendkívül tartós konstrukció, bármilyen próbát kiáll, se a sár, se a víz nem hatja meg, kiválóan lepergeti mindkettőt. A fűzős záródás erős és biztos, amit egy további tépőzár tesz teljessé. A belső szivacsozás helyzete is jól megtervezett, kényelmes, de ugyanakkor védi is a lábat. A sarok stabilan áll, nem mozog, a pedálozás is hatékony a “Minnaar” cipőben. Akár all-mountain felhasználásra is alkalmas.

5_10_minaar_3A talp alapanyaga ú.n. Stealth gumikeverék rendkívül jó tapadással, tehát pedálkötéssel vagy taposópedállal egyaránt használható. Aki még nem használt platformpedál-specifikus cipőt nem is tudja, hogy milyen stabilitást tud nyújtani a megfelelő talp – akár egy “klipszes” variációval is vetekedhet, kezelése pedig kétségtelenül könnyebb.

Lényegében a Five Ten plusz Minnaar csapat megalkotta a tökéletes DH/freeride cipőmodellt, hibátlan darab. All mountain/trail ride használatra is beválhat, természetesen CC-re azért kissé túlépített. Utcai gyaloglásra kiváló, de tereptúrázásra már nem ajánlott, mivel a talp platformpedálon tapad jó, nem a sáros köveken!

5_10_minaar_8

Néhány szó a “szerzőről”: Greg először 17 éves korában lett világszínvonalú downhill versenyző, 1999-ben nyerte első nemzetközi versenyét. 2000-ben felvette a brit állampolgárságot, az Animal Orange csapatához szerződött, Első profi évében Greg a Világkupa-sorozat pontversenyben már a dobogón állhatott… az első alkalommal! Minnaar ezután három alkalommal nyerte meg a UCI Downhill-világbajnokságot: 2003-ban, 2012-ben és 2013-ban. Második helyen ugyancsak három alkalommal végzett (2004, 2006 és 2009), valamint a bronzérmes is háromszor lett (2001, 2005 és 2010). További info

“Amikor bejelentették a 2013-as világbajnokság helyszínét, tudtam, hogy ez lesz életem legnagyobb próbája: sok volt a nyomás rajtam, hogy otthon nyerni tudjak, és én megtettem minden tőlem telhetőt. Elindultunk egy stratégiával, megterveztük a pályához legalkalmasabb kerékpárt, kikísérleteztük a beállításokat, illetve megterveztük az ideális felszerelést. Ennek része a Five Ten Minnaar cipő is.”

5_10_minaar_4

Mit mond a gyártó:

Ezt a cipőt a DH bajnok, Greg Minnaarnak terveztük. Egy SPD cipőt kért tőlünk a szuper tapadós Stealth® alapanyagból – és mi leszállítottuk. A tartós Action bőr felső erősített varrást kapott és Velcro® pántokat. Merev és erős középső talp és az egyrészes Stealth® S1™ külső talp adja a kiváló tapadást és remek alátámasztást az SPD használathoz.

Bikestore24.hu ár: 39.100.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

5_10_minaar_7

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo