fbpx

Casco minőségi kerékpáros napszemüvegek

A napszemüveg-technológiákat nem könnyű a laikusnak megérteni, átlátni, lévén a gyártók egy része olyan elnevezésekkel és tulajdonságokkal bombáz minket, amelyeknek semmilyen valós alapja nincs, ezek hallatán egy optikus is legfeljebb a fejét vakarja, esetleg nevetőgörcsöt kap. Pedig a képlet egyszerű: a kerékpáros szemvédeleméhez jó minőségű, optikailag tiszta, hibátlan polimerlencsére van szükség, amely a látómezőben nem torzít, a fényviszonyoknak megfelelő szűrést és 100%-os UV-sugárzásvédelmet biztosít. A keret pedig legyen fejre jól illeszkedő, kényelmes, használat során észrevehetetlen. A német precizitásról, illetve a magas szintű technikai megoldásairól (és nem a lehető legnagyobbat lódító marketinggépezetéről) híres Casco pont ilyen szemüvegmodelleket kínál a kerékpárosok számára, specialitása a polarizált és a fotokromatikus lencsék alkalmazása.

Casco SX-20 fotokromatikus, a "klasszikus" modell

Casco SX-20 fotokromatikus, a “klasszikus” modell

Természetesen a dizájn sem teljesen mindegy a Casco számára, de a divatos megjelenés nem mehet sem az optikai tulajdonságok, sem a kényelem, sem a szemvédelem rovására. Az egyik első és máig a palettán lévő Casco „szemcsi” a sikeres és népszerű SX-20 elsőként alkalmazta a levédett Tronic lencsekialakítást, amely 100% torzításmentes és teljes periférialátást biztosít. Emellett a keret íve kiválóan védi a szemet a portól és rovaroktól, a legmagasabb szintű TR90 kompozit-alapanyagból készül, lencséje párásodásmentes, 100% UV-A, B és C szűrést garantál, mindehhez 2 év garancia… ezt ugyebár nem minden konkurens modell mondhatja el magáról.

Casco SX-20 Polarized

Casco SX-20 Polarized

Az SX-20 formája nem hivalkodó, nehéz első látásra rögtön beazonosítani, de mi is a kerékpáros szemüveg lényege: a feltűnőség, az egyedi megjelenés vagy a tökéletes lencsekialakítás, illetve szemvédelem? Továbbá melyik az a kiváló minőségű napszemüveg, amely választhatóan polarizált és fotokromatikus lencsével is kapható, kiegészíthető gumipánttal, körkörös szivacskerettel a téli sportokhoz?

Casco_SX-21S polarizált

Casco_SX-21S polarizált

Az SX-21, illetve SX-21S-es modellel a Casco a divatorientáltabb kerékpárosok kedvére tesz, de az optikai tulajdonságok, a szemvédelem, illetve a kényelem a klasszikus SX-20-szal megegyező. Az SX-30 tovább fokozza a 21-es dizánját egyesített lencseszerkezettel, de ettől még a Tronic elveket követi. Mindegyik esetében a lencsék cserélhetők, egy vagy két darab tartalék lencsét mellékel a Casco eltérő fényszűréssel.

Casco SX-61 Vautron2 fotokromatikus

Casco SX-61 Vautron2 fotokromatikus

Ezen kívül kaphatók speciális divatorientált modellek is, kialakításuk ú.n. „motoros” és „aviátoros” jellegű, természetesen rendkívül magas minőségi szintet képviselő lencsékkel, köztük polarizált vagy Vautron fotokromatikus típusal. Sajnos ezek esetében a lencse nem cserélhető, ennyi áldozatot kell hoznunk a divat oltárán! Az SX-61/62/63/70 még a kerékpárosok szemszögéből sem lebecsülendő a szemüvegpiacon: azon kevés modell egyike a divatorientált kínálatban, amelyek mindemellett optikailag tökéletesek.

Casco SX-70 Vautron2 fotokromatikus

Casco SX-70 Vautron2 fotokromatikus

Habár a gyártók döntő része fellengzősen széles modellpalettát kínál, a Casco itt megáll. Ami a fejvédők esetében kívánatos, azaz minden felhasználási területre több specifikus modell az igények maradéktalan kielégítése végett, a szemüvegekre nem áll: a szemvédelem nem tartalmaz annyi változót, és a biztonság szempontjából nem olyan „életbevágó”, mint koponyánk védelme. A Casco a szerény paletta ellenére a „szemcsik” terén is besöpörte a szakma elismeréseit, kiválóan szerepelt számos független tesztben, íme néhány ezek közül:

Casco SX-63 Polarized

Casco SX-63 Polarized

sx_20A német World of MTB magazin a Casco SX-20 modellt ítélte legjobb polarizált szemüvegnek a tesztelt modellek közül, külön kiemelte az alacsony tömeget, a kidolgozás minőségét, illetve a kényelmes illeszkedést. Kerékpározáshoz ideális a lencsék íve, kiváló védelmet nyújt. A két mellékelt, különböző fényszűrésű lencsének köszönhetően az ár/érték arány is nagyon jó. Ugyancsak az igen népszerű SX-20 a német piacvezető Mountain Bike magazin tesztjén 10/10, azaz tökéletes minősítést kapott, az Aktive Training magazin pedig „Best Buy” minősítéssel díjazta. A Ski Sport magazin is látott ebben a modellben fantáziát, természetesen kiegészíthető gumipánttal, körkörös szivacskerettel együtt a cross country kategóriában tesztgyőztes lett.

Jellemzők:

 • Tronic lencsekialakítás
 • választhatóan polarizált és fotokromatikus lencsével
 • TR90 keret
 • párásodásmentes bevonat
 • cserélhető lencse (SX-20/21/30)
 • 100% UV-A, B és C szűrés
 • 2 év garancia
  [divider scroll_text=”Casco minőségi kerékpáros napszemüvegek”]
A Casco szemüvegek lencséi szabványos szűrésbesorolást kaptak, íme melyik modellhez milyen tulajdonságú kapható! (szűrés mértéke 0-5-ig egyre fokozotabb)

A Casco szemüvegek lencséi szabványos szűrésbesorolást kaptak, íme melyik modellhez milyen tulajdonságú kapható! (szűrés mértéke 0-5-ig egyre fokozotabb)

Ajánlott fogyasztó árak:

 • SX-11 tokkal: 8.685 Ft
 • SX-20 polarizált lencsével + 2 különböző fényszűrésű lencse: 17.385 Ft
 • SX-20 fotokromatikus lencsével + 1 eltérő fényszűrésű lencse: 26.085 Ft
 • SX-21 polarizált lencsével + 1 különböző fényszűrésű lencse: 17.385 Ft
 • SX-30 polarizált lencsével + 1 különböző fényszűrésű lencse: 17.385 Ft
 • SX-61/62 polarizált lencsével: 23.185 Ft
 • SX-61/63 Vautron fotokromatikus lencsével: 28.985 Ft
 • SX-70 Vautron (új modell) fotokromatikus lencsével: 28.985 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

A keret és lencseív az SX-21 esetében

A keret és lencseív az SX-21 esetében

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo