fbpx

Benkó Barbi nagyot esett az utolsó világkupán, de a mentőböl jelenti: megmaradok!

Hatodik, utolsó futamához érkezett a 2013-as mountain bike cross country világkupa sorozat, aminek a záró versenyét a norvégiai Hajfellben rendezték. Az elit nő futamban az egykori világbajnok, orosz Irina Kalentyijeva nyerte, s hiába alakult mozgalmasan a verseny az élen a világbajnok Julie Bresset defektje miatt, mi inkább Benkó Barbiért izgultunk, aki csúnyát bukott a 20. hely környékéről.

crash

A nőknél sokáig együtt haladó Eva Lechner, Julie Bresset és Lea Davison és Irina Kalentyijeva alkotta négyesből a verseny második felében Julie kerékcserére kényszerült. A futamot Irina Kalentyijeva 20 másodperccel nyerte meg, Eva Lechner és a csupán 2 másodperccel később érkező, a dobogóért hatalmasat küzdő Julie Bresset előtt.

crash2Sabine Spitz nevével fémjelzett Haibike Teamnek sem mondható szerencsésnek a futam, mivel a névadó kulcscsonttörés miatt kihagyni kényszerült a futamot, Moratz Adele pedig már az első körben a technikai zónába kényszerült nyeregállítás miatt…

És sajnos hazánk üdvöskéje, Benkó Barbara sem bizonyíthatott, hiszen a harmadik körben egy csúnya esés miatt kiállni kényszerült. Barbi közösségi oldalán így kommentálta az esetet:

“Köszönöm a sok üzenetet, megmaradok úgy néz ki! Most végeztem a mentőknél, elvileg se borda, se láb nem törött, az arcom is “csak” zúzódott! A szezonnak ezzel vége, jövőre új év, új esélyek!

Köszönöm az egész éves szurkolást mindenkinek, legjobbak vagytok!”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo