fbpx

Bontrager ION 350 RT első lámpa

A téli rossz látási körülmények között néha nem árt, ha a kerékpáros nappal is használ lámpát, szürkületkor és éjszaka pedig elengedhetetlen egy erős fényű első lámpa, ami láthatóvá tesz minket a forgalom több résztvevője számára. A Bontrager ION 350 RT 5 funkciójával, köztük nappali üzemmóddal is, és 350 lumen maximális fényerejével kitűnő társ lehet városi közlekedés és sportcélú felhasználás során is.

A Bontager és Garmin lámpákat Vinczeffy “Zerge” Zsolttól kaptuk a tesztbe, akinek a boltjában nem csak az ország legkomolyabb GPS kínálata van (legyen szó bringás, futó, vagy triatlonos felhasználásról), de “okos” rendszerekből is komoly készletet tart. Az itt bemutatott ION is több mint egy sima első lámpa! A Bontrager ION 350 RT első lámpa tervezésekor a gyártó fejében egy olyan lámpa megalkotása járt, ami sokrétű felhasználásra alkalmas, kiszolgálja a városi kerékpárosokat is, de akár el lehet menni vele pár órát edzeni a sötét órákban városon kívül is. Ennek megfelelően 5 üzemmóddal látta el a Bontrager az ION 350 RT-t, a fókuszált optikán keresztül a CREE LED “HIGH” üzemmódban képes folyamatos fényként 350 lumen fényerőt szolgáltatni 1,5 órán keresztül, ilyenkor minden körülmény között garantáltan észrevesznek az autósok és még jól is látsz vele, nem csak sötétben, hanem nappali fényben is akár 1 km-ről látható. “MEDIUM” fokozatban 3 órán át képes folyamatosan világítani 200 lumennel, “LOW” üzemmódban 6 órát 100 lumen erősséggel, ezenfelül két villogó üzemmódot tud még a lámpa, ÉJSZAKAI VILLOGÓ-ként 8 órán át működik folyamatos 50 lumennel miközben 150 lumen fényerővel rendszeresen bevillan, míg NAPPALI VILLOGÓ-ként 10 órán át képes fényt szolgáltatni 300 lumen erejű villogásokkal. Látható, hogy nappal nagyobb fényerővel villog, mint éjszaka, hiszen világosban erősebb fényerőre van szükség a láthatósághoz, mint a sötét órákban. Nem mellesleg 270 fokban látható a lámpa fénye, tehát oldalról is észrevesznek az autósok.

ANT+ kompatibilis, Garmin EDGE 510, 520, 800, 810, 820, 1000 és 1030-as készülékekkel valamint Fénix 5 és Vivoactive 3 órákkal összepárosítható a lámpa. Megadjuk a láthatóságot sportprofilonként, a lámpa a készülék bekapcsolásakor automatikusan bekapcsol, és kikapcsoláskor kikapcsol. Az akkumulátor töltöttsége is látható a készüléken.

A hozzáadott Micro USB kábel segítségével 4 óra alatt tudjuk feltölteni a lámpát nulláról. Töltés közben nem szükséges levenni a kormányról, mert alulról ilyenkor is hozzáférhető az USB port. Az akkumulátor töltöttségét is folyamatosan jelzi az ION 350RT, ezáltal nem tudunk hirtelen váratlanul belefutni abban, hogy a lámpák lemerül és nem marad fényünk, 25% fölött zöld jelzést mutat, 25% alatt pirosat, 5% alatt pedig villogó piros fény jelzi, hogy mindjárt teljesen lemerül az 1450 mAh-ás akkumulátorunk.

Akár a kormányra, akár a bukósisakra is felszerelhető a Bontager ION 350RT, a 90 fokban forgatható adapter segítségvel tökéletesen beállítható, hogy merre világítson a lámpa. A gumis rögzítésnek köszönhetően egy mozdulattal fel- illetve leszerelhető a kormányról.


Teszteredmény: Egy újabb okos lámpa, amit vezérelni tudsz Garmin eszközökről, akárcsak a Garmin Varia-t, és az akku töltöttségét is láthatod  többféle Garmin órán, valamint minden Garmin Edge készüléken. 350 lumen áll a rendelkezésedre, amivel 40 méterre tud világítani, méghozzá másfél órán keresztül. A másfél órát más lámpánál már kevésnek éreztük, de itt egy nagyon pici és könnyű lámpáról van szó, amiből ez nagyon szép teljesítmény. Arról nem beszélve, hogy a két csökkentett mód mellett van olyan durván villogó üzemmódja is, amivel nappal is feltűnő leszel, de esti használatra csak az 50 lumenes villogó módot ajánlanánk. A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Jellemzők:
-ANT+ kompatibilitás
-Kormányra vagy bukósisakra szerelhető
-90°-os forgatható adapter
-A Kerékpár kormányra egy mozdulattal rögzíthető
-A fókuszált optika világítja az utat
-270 fokos láthatóság
-CREE LED 350 lumen fényerővel
-5 üzemmód (HIGH 1,5 óra 350 lumen fényerő folyamatos működés, MEDIUM 3 óra 200 lumen folyamatos működés, LOW 6 óra 100 lumen folyamatos működés, ÉJSZAKAI VILLOGÓ 8 óra folyamatos működés: 50 lumen bevillanások: 150 lumen, NAPPALI VILLOGÓ 10 óra csak villanás 300 lumen)
-Teljes töltés 4 óra
-Micro USB-s töltőkábel
-1450 mAh akkumulátor
-Akkumulátor merülés jelző (25% feletti töltöttség esetén zöld jelzés, 25% alatti töltésnél piros visszajelzés, 5% alatti töltöttség esetén villogó piros)
-1km-ről látható fény nappal is
-Totál környezetbarát csomagolás

Ajánlott fogyasztói ár: 22 500 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo