fbpx

Zuhogó esőben, defektekkel megátkozva kezdődött a Szlovák Körverseny…

Defekt a döntő emelkedő aljában, defekt a hegytetőhöz közeledve, és defekt 1600 méterrel a cél előtt… Mi kell még? Például 160 kilométeren keresztül zuhogó eső. Valahogy így kezdődött az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 2.2 kategóriás Szlovák Körverseny kontinentális csapatunk, az Utensilnord-Ora24.eu bringásai számára.

Simon Péter volt az elsőként induló versenyző a prológon

Simon Péter volt az elsőként induló versenyző a prológon

A június 4-étől 8-áig tartó kerékpárversenyen az Utensilnord a Dér Zsolt, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Simon Péter – magyar magot kiegészítve az olasz Gabriele Bosisio-val és Federico Rocchetti-vel vesz részt, 13 kontinentális gárda között, erős nemzetközi mezőnyben.

Az első napon reggel egy 1,8 kilométeres prológ jelentette a bemelegítést, melyen csak néhány másodperces különbségek alakultak ki, majd következett egy 162,9 kilométeres etap Kassa és Humenné között. Az utóbbi időben már szinte menetrendszerű szakadó esőn kívül egy nem mindennapi pechszéria is nehezítette a versenyzők dolgát, amiről Lovassy Krisztián számolt be:

165 kilométer ömlő esőben… 130 kilométernél volt egy 7 kilométeres hegy, átlagban olyan 7%-os, Simon Peti már az aljában defektet kapott. Kuszti a hegy vége felé, de csak lefelé állt meg kerékért. Körülbelül 20-an érkeztünk meg a hegy tetejére, én a spicctől maximum 10 másodpercre, és egyből utol is értem őket. A vége előtt felértek még 10-en, 25-30 ember jöhetett elöl, készültem a sprintre, és 1600 méternél kaptam egy hátsó defektet… Pedig felküzdöttem magam a hegyre, végre haladt a bicó, síkon is és lefelé is. Végül ketten (Tim Mikelj (Sava) és Petr Vakoc (Etixx) – 1:53 perc előnnyel) értek haza elmenésből, a sprintet pedig csapatunkból Rocchetti nyerte.

A folytatásban kétszázas szakaszok várnak a bringásokra kemény hegyekkel, Lovassynak az utolsó, esetleg az utolsó előtti szakasz feküdhet, ha sprintbefutóra kerül sor. Az összetettben Rocchetti is jó eséllyel számíthat pontszerző eredményre, jelenleg hatodik a generálban, de még nem alakultak ki számottevő különbségek a spiccen.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo