fbpx

Zefal EZ Max FC kombinált CO2 minipumpa

Zefal EZ Max FC egy teljes értékű minipumpa és egy CO2 patronos pumpa kombinációja, amivel akár patronnal akár pumpálással is fel tudjuk fújni az országútink gumiját. Normál pumpaként használva is nagy nyomás érhető el vele, ellenben kicsit többet kell vele dolgoznunk a kisebb kamraméret miatt. A gyári adat szerint 8 bar a maximális nyomása.

Sokszor kívánjuk azt, hogy a kedvenc minipumpánk bárcsak olyan lenne, hogy a normál funkciója mellett patront lehet belcsavarni. A Zefal az EZ Max FC-vel oldotta meg ezt a problémát az országútisok számára, amit CO2 patronos pumpaként és normál minipumpaként is tudunk használni. Gyárilag 16 grammos patron jár hozzá, de természetesen igény szerint kisebb vagy nagyobb patronnal is használhatjuk, ki, mekkora gumit használ, illetve mekkora nyomást szeretne vele elérni. Normál pumpaként használva kis kamramérettel rendelkezik ami miatt tökéletesen használható országúti bringákhoz és nagy nyomás érhető el vele, a gyári adat max 8 bar.

A tömege egyáltalán nem nagy, a mérlegünkön 122 grammot nyomott, ami még a normál pumpák között is jó adat. A pumpa belsejébe rejtett tömlőn keresztül tudjuk felfújni vele a guminkat, ami könnyebbé teszi a pumpálást és a szelep sem fog biztosan kiszakadni pumpálás közben. Minden szeleptípussal kompatibilis.

Teszt tapasztalatok (normál pumpaként):

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása
– A tesztelt országúti minipumpák között átlagos mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 0,7 bart fújt.
– 5,5 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de 6 barnál már nehéz lett és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás egy szélesebb gumis országútiba elegendő és keskenyebb gumi esetén is le vele haladni).
– Stabilan tartotta a feje a szelepet, jó fejmegoldás
– Nem melegedett érezhetően.

Összegzés:

Az országútikhoz tervezett CO2 és minipumpa egyben, ami nem csak patronos pumpaként funkcionál, hanem patron nélkül is egy teljes értékű minipumpa, amivel az útpadkán is kényelemesen fel lehet fújni a kerékpárunk gumiját. Az országúti minipumpák között az átlagosnál picivel kisebb kamramérettel rendelkezik, ezért több összenyomást igényel, cserében könnyebb vele pumpálni. A tömlős megoldás szintén segíti a pumpálást, jót tesz a szelep élettartamának. Egy országúti kerékpárhoz elegendő nyomást tudunk vele elérni. CO2+normál pumpát keresőknek ajánlott termék!

Ajánlott fogyasztói ár: 18 140 Ft
Ha minipumpát keresel akkor érdemes körülnézned a Bikepro.hu oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo