fbpx

Zefal EZ Control CO2 patronos pumpa

Nem foglal sok helyet, a zsebünkben szinte észrevétlenül magunkkal tudjuk vinni és pofonegyszerűen használható a Zefal EZ Control CO2 patronos pumpa. Defekt esetén a belsőcsere után pár másodperc alatt keményre tudjuk vele fújni a guminkat. Az őszi-téli hónapokban vagy versenyekre optimális választás.

A minipumpákkal szenvedés helyett akár egy CO2 patronos pumpát is választhatunk, mellyel valóban villámgyorsan fel tudjuk fújni a guminkat. Egy patronos pumpával nem kell az út szélén percekig pumpálni a guminkat, hanem pár másodpercen belül használatra készen lesz a kerekünk és mehetünk is tovább. Ez kifejezetten hasznos amikor sietünk valahova vagy ha éppen hidegebb az idő és nem szeretnénk kihűlni szerelés közben, na meg persze versenyzés közben, amikor minden másodperc számít, egy patronos pumpával egy gyors belsőcsere után a pumpálásra nem kell időt szánnunk, hanem tényleg pár másodperc és kemény lesz a gumink, de akár az eresztő tubeless rendszerre is rá tudunk fújni feltéve ha szén-dioxiddal kompatibilis folyadékot használunk.

Zefal EZ Controlt CO2 pumpa a patronos pumpák között egy igazi minimalista darab, viszont a funkcióját maximálisan ellátja. A pumpatest maga a patron, ami egy szivacsborítást kap annak érdekében, hogy használat közben ne fagyjon le a kezünk a gyors lehűléstől. A pumpa valójában csak egy fej, amibe a patront csavarjuk, amin nincs valódi gomb, hanem rátekerjük a fejet és így áramlik át a szén-dioxid a gumiba. Ugyanígy tudjuk elzárni, mindössze meg kell szüntetnünk a pumpa rányomását a szelepre és a rugó elzárja a fejet. Tehát abszolút jól tudjuk adagolni a befújandó szén-dioxid mennyiségét ezzel a pumpával és ha nem ürült ki teljesen a patron akkor a későbbiekben is tudjuk használni (bár a “felszúrt” patron hosszabb idő után elveszítheti a benne lévő nyomást, erre figyeljünk).

A Zefal EZ Control CO2 pumpa 12, 16 és 25 grammos patronokkal is kompatibilis, mindenki a felhasználásának megfelelőt választhatja hozzá. Gyárilag egy 12 grammos patront kapunk hozzá, ami a széles MTB gumikon kívül gyakorlatilag mindenhez elég. Minden szeleptípushoz használható.

Versenyekre nagyon jó választás!

Ajánlott fogyasztói ár: 4 960 Ft
Ha patronos pumpát keresel nézd meg a Bikepro oldalát.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo