fbpx

Zefal Air Profil FC03 minipumpa

A Zefal Air Profil FC03 egy igényes minipumpa, amivel szükség esetén az országúti kerékpárunk gumiját fel tudjuk fújni. Közepes mennyiségű levegőt fúj egyszerre, melynek köszönhetően gyorsan el tudjuk érni vele a kívánt nyomást. A gyári adatok szerint a maximális nyomásérték 8 bar. Ezenfelül kis mérete teszi igazán praktikussá, könnyen elfér a mez zsebében is.

A Zefal az Air Profil FC03 minipumpát kifejezetten országútikhoz tervezte, mivel kis mennyiségű levegőt juttat egy nyomásra a gumiba így keskeny/országúti gumik felfújására alkalmas. A kis kamraméret előnye, hogy nagy nyomás érhető el vele, a gyári adatok szerint 8 barra lehet vele felfújni a gumit, ami minden modern országútiba elegendő. A pumpatest alumíniumból készül, ami a Zefal tapasztalatával kombinálva tartós és megbízható konstrukciót eredményez. A mért tömege 105 gramm.

A pumpa belsejében található tömlőt a szelepre rácsavarva tudjuk felfújni vele a gumit, a fej minden szeleptípussal kompatibilis így nem csak szingó/presta szelepes országúti belsőkkel használható. A tömlős megoldás segíti a pumpálás hatékonyságát, ugyanis nem kell figyelnünk arra, hogy használat közben ne rángassuk a pumpát, emellett a szelep élettartamának is kifejezetten jót tesz és stabil fej-szelep kapcsolatot eredményez.

A pumpához járó vázkonzol segítségével a zsebünkön kívül a kulacstartónk mellett és magunkkal tudjuk vinni bringázás közben.

Jó választás országúti kerékpárokhoz.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása
– A tesztelt országúti minipumpák között átlagos mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 0,7 bart fújt.
– 5,5 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de 6,2 barnál már nehéz lett és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás egy szélesebb gumis országútiba elegendő és keskenyebb gumi esetén is le vele haladni).
– Stabilan tartotta a feje a szelepet, jó fejmegoldás
– Nem melegedett érezhetően.

Összegzés:

Az országútikhoz tervezett minipumpa, amivel az útpadkán is kényelemesen fel lehet fújni a kerékpárunk gumiját. A kategóriájában az átlagosnál picivel kisebb kamramérettel rendelkezik, ezért több összenyomást igényel, cserében könnyebb vele pumpálni. A tömlős megoldás szintén segíti a pumpálást, jót tesz a szelep élettartamának. Egy országúti kerékpárhoz elegendő nyomást tudunk vele elérni.

Ajánlott fogyasztói ár: 15 270 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo