fbpx

Wiggins valóban temeti a Tour de France-t, olimpiai arannyal búcsúzna

Miután a múlt héten zajló Eneco Tour közben csak utalt rá, a Times hasábjain vasárnap megjelent interjúban Wiggins ismét megerősítette, hogy nem látja értelmét rivalizálni csapattársával, Chris Froome-mal a Tour de France-on, inkább ismét a pályakerékpározásban alkotna maradandót pályafutása alkonyán.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins

A 33 éves brit, aki először vihette haza az Egyesült Királyságba a Tour de France sárga trikóját beszélt az idei év megpróbáltatásairól. Szabadabb szóhasználattal „szívásnak” nevezte a Giro d’Italia előtt történteket, valamint az idei Tour de France előzményeiről is beszélt. Wiggins olyan kulisszatitkokba is beavatta az olvasókat, miszerint nem gratulált csapattársának, Froome-nak a Tour de France győzelméhez, mert – „szánalmas” – de nem volt meg a telefonszáma…

Wiggo azonban eloszlatta a kételyeket, miszerint csapaton belüli rivalizálásról lenne szó köztük, és realistán ítéli meg saját helyzetét is:

Nem gond számomra elismerni, hogy Chris valószínűleg jobb GT-menő nálam. Jobb hegyimenő, és jó az időfutamon is. A kora is az ő oldalán áll, nincsenek gyerekei. Ha Chris akarja, benne van öt Tour de France-győzelem is. Vagyis ha én újabb Tourt szeretnék nyerni, valószínűleg el kéne hagynom a csapatot.

Adta magát a kérdés, hogy Wiggo elhagyná-e a Sky-t…

Én szeretem ezt a csapatot, a Sky az otthonom, nem fogok elmenni. De ebben a csapatban mindenkitől a tőle telhető legjobb teljesítményt várják el. A Tour előtt, mint címvédő, úgy éreztem, hogy jogom van feltenni a kezem, és azt mondani, hogy szeretném, ha ezt figyelembe vennék, amikor arról döntenek, ki lesz a kapitány.

Ha nem is leszek többet líder a Tour de France-on, folytatni fogom a következő Olimpiáig, és megpróbálom megnyerni az ötödik olimpiai aranyamat pályán, ez a terv. Mivel fogytam és izomzatot is veszítettem az utóbbi években, nem indulhattam a 4000-es csapatban, vagyis nincs garantálva, hogy ismét bekerülök, de dolgozni fogok rajta. Szeretném méltóképpen befejezni a pályafutásomat, újabb olimpiai arannyal.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo