fbpx

Vincenzo Nibali kórházban

A Riói Olimpián elszenvedett bukása és kulcscsonttörése után még egy műtét várt a Bahrain-Merida sztrárjára, Vincenzo Nibali-ra, aki most kihasználva a pihenőidőszakot bevonult a Bergamói Kórházba.

A “Cápa” a 2016-os olimpián az utolsó lejtőn a győzelem reményében kockáztatva esett el és sérült súlyosan, két helyen eltörve a kulcscsontját. Műtétre volt szükség, de szerencsére a következő szezonra felépült az olaszok legjobb GT-menője. A kulcscsonttot pozícióban tartó lemezt csütörtök délelőtt távolították el egy kisebb műtét során, amit 8-10 nap teljes pihenő követ majd.

Nibali Tajvanról tért vissza Európába, ahol egy híres amatőr versenyen, a Taiwan KOM Challenge-en vett részt, ahol a kivételesen hosszú, több mint 3000 méteres szintkülönbségű emelkedőt természetesen rekordidő alatt teljesítette, és bezsebelte a nem éppen amatőr versenyeken megszokott, közel 14 000 eurónak megfelelő pénzdíjat.

Korábbi sikereihez képest mérsékelt, de még így is nagyon eredményes szezonon van túl, szakaszt nyert a Girón és a Vueltán is, mindkettőn összetett dobogón végzett, majd megnyerte másodszor is a Giro di Lombardia-t. A novemberben 33. születésnapját betöltő Cápa a a pihenő mellett nyaralást is tervez, majd megkezdi a felkészülést a 2018-as szezonra, amit továbbra is a Bahrain-merida csapatában tölt majd.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo