fbpx

VelenceBike, avagy mit takar a kifejezés: Kerékpáros Kompetencia Központ

Kerékpárbolt, kerékpár-szerviz, kerékpár-centrum, kerékpáros sportközpont és sorolhatnánk a különböző kifejezéseket különböző bringás egységek cégérjein, de „Kerékpáros Kompetencia Központ” csak egy van, a VelenceBike a Velencei-tónál…

VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ

VelenceBike Kerékpáros Kompetencia Központ

Valóban nem egyszerű bringabolttal van dolgunk, de ezt már a helyszín alapján is sejthetjük. Pláne, ha áttekintünk az utca túloldalára, ahol az Arvel apartmanokban edzőtábort vagy nyaralást szervezhetünk, a szállások világszínvonalúak, frissek, kényelmesek, extrákkal, wifivel stb. Természetesen a VelenceBike kölcsönző flottájából országúti, mountain bike vagy trekking kerékpárok közül válogathatunk, ha nem viszünk saját bringát.

Apartmanok szemben

Apartmanok szemben

A Velencei-tó környéke adja magát a rövid „strandtúráktól” kezdve a körbebringázáson át a hosszabb edzésekig, aszfalton, vagy terepen, egybekötve fagyizással, heckkel, bármivel. Mindehhez a Kerékpáros Kompetencia Központból segítségül hívhatunk túravezetőt, és természetesen a bringák szervizelése is megoldott. Persze csak beszélgetni, jótanácsokért is megéri betérni a VelenceBike-ba, akár a környék útvonalait illetően, akár technikai kérdésekben.

Ahol kerékpározással foglalkoznak, onnan a kávé sem hiányozhat

Ahol kerékpározással foglalkoznak, onnan a kávé sem hiányozhat

Jóval túlmutat a „tanácsadáson” a VelenceBike-ban beüzemelt Shimano Dynamics Lab, korábbi nevén a Shimano BikeFitting rendszer, melynek segítségével pontosan meghatározhatjuk, hogy milyen méretű bringát érdemes választanunk, milyen kormánnyal, stucnival, hajtókarral stb. Nemcsak a kerékpárboltban kapható Cube modellek méretét tudhatjuk meg, az adatbázisban szinte valamennyi ismert márka megtalálható.

Shimano BikeFitting

Shimano BikeFitting

A Shimano Dynamics Lab azonban nem csak a méret kiválasztásához nyújt segítséget, hanem milliméterre pontosan beállíthatjuk kerékpárunk paramétereit. A BikeFitting rendszer lényege, hogy egy folyamatosan bővülő adatbázisból dolgozik, amibe bekerülnek a már lemért kerékpárosok testméretei. Azonnal figyelmeztet például az extrémitásokra, ha adott magassághoz nem átlagos a belső lábhosszunk, vagy éppen a vállszélességünk.

karhossz, lábhossz és egyéb paraméterek szükségesek a pontos kerékpárbeállításhoz

karhossz, lábhossz és egyéb paraméterek szükségesek a pontos kerékpárbeállításhoz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo