fbpx

Vasárnap Veszprém lesz a cyclocross fővárosa

Tizenhat kategóriában, az előzetes nevezések alapján közel kétszáz bringás érkezik Veszprémbe, a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-versenyre, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futamára november 20-án. A versenyzőket változatos terep és akadálysor várja vasárnap a „királynék városában”.

SC_2015_02_Veszprem-058

„A bakonyi megyeszékhelyen ötödször rendezzük a viadalt, mely népszerű a téli időszakban is kerékpározók körében. Az előnevezés alkalmával 150 fő jelezte indulási szándékát, ami a helyszínen várhatóan még tovább emelkedik. Ausztriából is várunk versenyzőket. A mintegy 2,5 km hosszú pálya talaja füves, jobbára kemény, így egy eső után másnap már csak kis mértékben számíthatunk sárra. Az elit férfiaknál az eddigi eredmények alapján a rutinos Búr Zsolt (Pavé Bike – Vialand) vagy az ifjú Pelikán János (Mesterbike ILB Factory) győzelmére számíthatunk. Az elitet női kategóriát vezető Orosz Anita (Trek SE) is nevezett, de kihívói között ott lesz hegyikerékpáros londoni olimpikonunk, Benkó Barbara (Focus XC Team) is. Az élvonal mellett hobbi és utánpótláskorú kerekeseket is várunk” – tájékoztatott Tóth András főszervező. A Veszprémi KE alelnöke hozzátette: a NEA pályázat által támogatott rendezvényen a veszprémi fiatalkorú diákok ingyen vehetnek részt. Az egyesület célja ezzel az, hogy népszerűsítsék a kerékpározást.

SC_2015_02_Veszprem-074

A rajt- és célterület a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban lesz kiépítve. A helyszíni nevezés vasárnap reggel 9-kor kezdődik, a női elit mezőny 11.30-kor, a férfi elit-kategória 13:30-kor rajtol.

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon – például teherautó platóján – haladnak keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.

A versenyről bővebb információk a www.veszpremcross.hu oldalon érhetők el.

Fotók: lebidon.net

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo