fbpx

Vasárnap Budapestre érkezik a SuperCross Sorozat

2013. január 27-én, vasárnap a fővárosban ér véget a 2012/2013-as, III. SuperCross Sorozat, hiszen utolsó, hetedik állomásként a Budapest Crosson állhatnak rajthoz a versenyzők.

Az időjárás eddig kedvezett a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt, azonban most hétvégén vagy hóra és fagyott talajra lehet számítani, vagy a nemzetközi versenyeken látható hatalmas sárra. Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a Kánai úti Tóváros lakópark melletti terület tökéletesen alkalmas egy látványos cyclocross verseny lebonyolításához, ráadásul igazán “dagonyázós” megmérettetés még nem volt sem az idei sorozatban, de a korábbiakra sem volt jellemző.

Fejes – Buruczki csata lesz az összetettért is, a tavalyi dobogó szereplői vélhetően nem változnak, csak a sorrend a kérdéses (Fotó: Babka Szabolcs)

A pályabejárás tapasztalatait és a visszajelzéseket felhasználva finomítottunk a nyomvonalon, amelybe így egy-két gyorsabb szakasz és egy lépcsősor is bekerült. Az alapvető, saras jellegét azonban meg fogja tartani a pálya. A teljes kör belátható, így a nézők számára is igen élvezetes versenynek ígérkezik a vasárnapi futam! – mondta el Danó Péter a rendezvény szervezője.

A rajthoz állók Nutrixxion szeletet kapnak, a verseny utáni fáradalmakat pedig a nevezésnek és az eredményhirdetésnek is helyt adó SportHáz uszodájában és szaunájában lehet majd kipihenni. A helyszín kitűnően megközelíthető autóval (az Egérút felől a Balatoni útra – 7es főút – kanyarodva kifelé a városból 500 méterre) és tömegközlekedéssel is (a Batthyány térről induló 41-es villamossal, Kőérberek megállónál).

Az összetett dobogósok egyedi kerámiái idén is járnak majd (Fotó: Babka Szabolcs)

A szervezők természetesen nem csak a résztvevőket várják, hanem a nézőket is, akik szinte az összes kategóriában izgalmas csatákat láthatnak majd. A legjobban várt küzdelem 13 órakor rajtol majd, Buruczki Szilárd (Merida – Kőbánya TC) és Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) között igazi ki-ki meccs dönt majd az összetett elsőség sorsáról.

Az előnevezés január 24. éjfélig tart a hegyibringa.hu oldalon, ahol a verseny kiírása is megtalálható.

(http://www.hegyibringa.hu/versenyek/verseny/2013/jan/27/budapest-cross-2012-sc7) Mindenkit szeretettel várnak a rendezők az eseményre, melyet követően nem csak a Budapest Cross eredményhirdetését tartják majd meg, hanem az összetett díjazást is megejtik a SuperCross rendezői.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo