fbpx

Valter első éves “underként” a legjobbakkal a mountain bike vb-n

Az idei szezon alapján sejthető volt, hogy a 23 év alatti férfiak kategóriájában Dina Márton vagy Valter Attila szép eredményeket szállít majd az ausztráliai mountain bike világbajnokságról, és így is lett.

Dina indulhatott kedvezőbb rajtpozícióból, de nem haladt úgy a kerékpár, ahogy szerette volna, egy hónapja történt betegség után nem sikerült megtalálnia legjobb formáját, ami idén már világkupa 7. helyet is jelentett. Ennek ellenére a borzasztóan erős mezőnyben végigküzdötte a 6 körös versenyt és a még mindig előkelő 38. helyen ért célba.

Valter Attila hátrébbről indult 28-as rajtszámmal és folyamatosan jött fel, a 2. körben egy borzasztóan erős bolyra sikerült felugrani, ekkor az 5. legjobb kört hajtotta a mezőnyben, ami óriási energiákat emésztett fel. Ezek után két kört utazott kicsit, volt egy kisebb bukás is, helyezésekben is volt visszaesés, majd a végén ismét tudott újítani, megszerezve a 20. helyet, 3:44 perc hátránnyal a győztes új-zélandi Samuel Gaze mögött.

Valter utolsó két köre a 15. legjobb volt a mezőnyben, ami nagy szó első éves U23-asként, mutatja hogy már most komoly állóképességgel rendelkezik kategóriájában és nagyon komoly eredmények is benne lehetnek még. Mindehhez érdemes végignézni a mezőny összetételét, a verseny folyamán többek között az összetett világkupagyőztessel és a nemzetközi topversenyzőkkel meccselt. A futamról a következőket nyilatkozta:

Sikeresen túl vagyok az első under Világbajnokságomon, szuperül érzem magam. Fejben sokat készültem a versenyre és kifejezetten a rajtra, ami meg is hálálta magát, az elejével tudtam kezdeni a futamot. Remekül feküdt a pálya és olyan emberekkel versenyeztem, akikkel inspiráló volt tekerni. A harmadik körben sajnos volt egy bukásom, ami miatt elúszott pár pozíció, de szerencsére megúsztam és jó köröket tudtam futni a végéig, amivel meglett a Top 20. Óriási élmény volt itt versenyzeni, király hangulat volt a magyarok között végig, remélem nem most voltam itt utoljára. Köszönöm a supportot Bencének és Lacinak, valamint a gumit Barbinak, örök hála nekik!

Eredménylista: mtb_vb_u23

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo