fbpx

Ulissi győzelem a Giro d’Italia 2. szakaszán

A Giro d’Italia második szakasza egy rövid meredek emelkedővel fejeződött be, ahol a Team UAE mindent megtett azért, hogy a sprinterek ne legyenek ott a hajrán, az erőfeszítésüknek meglett az eredménye, Diego Ulissi nyerte a szakaszt megelőzve Peter Sagant. Valter Attila a mezőnnyel ért célba a 44. helyen.

Forrás: giroditalia.it

A 2020-as Giro d’Italia második napján egy 149 km-es szakasz várt a mezőnyre Szicília szigetén. Sok nehézségre nem számíthattak a versenyzők, hiszen komoly szintkülönbséget nem tartalmazott ez a szakasz, egyedül az utolsó kilométereken kellett megmászni egy rövid emelkedőt, ami a várakozások szerint pont elég lehetett arra, hogy a klasszikus sprinterek már ne szállhassanak harcba a szakaszgyőzelemért.

Körülbelül 40 km kellett ahhoz, hogy kialakuljon a nap szökése, melyet Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Ben Gastauer (AG2R La Mondiale), Mattia Bais (Androni Giocattoli-Sidermec), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF-Faizane), Etienne Van Empel (Vini Zabù-KTM) ötöse alkotott. Az elmenés előnye gyorsan nőtt, hamar elérte az 5 percet, de hátul a Sunweb vállalta magára a vezetést, mellyel elkezdett csökkenni a szökés előnye. Nagy meglepetésre a tempót nem bírta az Astana fiatal nagy reménysége Aleksandr Vlasov, aki mint utóbb kiderült gyomorproblémák miatt volt kénytelen feladni a versenyt, ezzel két nap alatt két erős versenyzőt is vesztett a kazah csapat.

A szökést végül utolérte a mezőny és az utolsó emelkedőre együtt érkezett mindenki, köztük a sprinterekkel. A Team UAE-ből Valerio Conti állt az élre kb 2 kilométerrel a cél előtt és kezdett olyan kemény tempót diktálni, hogy páran el tudtak szakadni a főmezőnytől. A mezőny többször összezárt, de egy kilométerrel a vége előtt a Peter Sagan, Diego Ulissi és Mikkel Frølich Honoré alkotta hármas tudott elszakadni a többiektől, és nagyon úgy tűnt, hogy őket már nem fogják tudni utolérni. Ulissi indított először és sem Sagan, sem Honoré nem bírták az olasz ritmusváltását, mellyel a Team UAE bringása a nyerte a szakaszt, míg Sagan a második, Honoré a harmadik helyen ért célba. A mezőny 5 másodperccel később érkezett a célvonalhoz, ahonnan Michael Matthews volt a leggyorsabb, de ebben a bolyban érkezett Valter Attila is, aki a 44. hellyel zárta a Giro d’Italia második szakaszát.

Hétfőn már harcra lehet számítani az összetett menők között, mert az Etnával fejeződik be a harmadik szakasz.

A 2020-as Giro d’Italia 2. szakaszának végeredménye:

1 Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates 3:24:58
2 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
3 Mikkel Frølich Honoré (Den) Deceuninck-Quickstep
4 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb 0:00:05
5 Luca Wackermann (Ita) Vini Zabu’ KTM
6 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep
7 Gianluca Brambilla (Ita) Trek-Segafredo
8 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo
9 Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren
10 Lucas Hamilton (Aus) Mitchelton-Scott

Az összetett állása a 2. szakasz után:

1 Filippo Ganna (Ita) Ineos Grenadiers 3:40:27
2 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 0:00:22
3 Geraint Thomas (GBr) Ineos Grenadiers 0:00:23
4 Tobias Foss (Nor) Team Jumbo-Visma 0:00:31
5 Josef Cerny (Pol) CCC Team 0:00:36
6 Matteo Sobrero (Ita) NTT Pro Cycling 0:00:40
7 Jan Tratnik (Slo) Bahrain McLaren 0:00:42
8 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:49
9 Tanel Kangert (Est) EF Pro Cycling
10 Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates 0:00:54

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo