fbpx

Újbuda Eleminátor kerékpáros tehetségkutató és klasszik verseny beszámoló

Március 15-én Nemzeti Ünnepünkön került megrendezésre Újbudán a Kánai-tó partján a hat éves múltra visszatekintő Eleminátor utánpótlás kerékpáros verseny.

Sokáig bizonytalan volt, – támogató hiányában- hogy meg tudja e rendezni idén is a Superior Racing Team, ezt az egyedülálló rendezvényt. Egy az anonimitását kérő superioros szülő anyagi támogatásának köszönhetően folytatódhatott a sorozat.

Újbuda Önkormányzata is óriási segítséget nyújtott a szervezőknek, hiszen a kerület összes óvodájában, iskolájában hirdettek az eseményt, biztosították a helyszínt az egészségügyi szolgálatot és a díjazottak érmeit.
Meg is lett az eredménye, hiszen a tehetségkutató futamokon száz főnél is több kisgyermek rótta a köröket.

Miközben az ovisok és iskolások korcsoportos versenye zajlott, addig Búr Zsolt az Eleminátor klasszik technikai pályáján értékelte a különböző egyesületekből érkező gyerekek bringa kezelési képességét, hiszen az itt elért eredmény határozta meg a beszólítási sorrendet a versenypályán.

A tehetségkutatót követő versenyszámokban az egyes korosztályos versenyzők pl. Szilasi Dániel, aki U13-as korosztály , de megnyerte az U15-ös futamot, vagy az U19-es Takács Zsombor teljesen elvarázsolták a kerékpározással ismerkedő fiatalokat és szüleiket.

A rendezvény bebizonyította, hogy összefogással és egy remek szakmai programmal, el lehet érni azokat a gyerekeket akik, a jövőben a kerékpársport , illetve a versenysport tömegbázisát adhatják.

Az Superior csapat Eleminátor programja a jövőben is tovább él, és minden év március 15-én, valamint egy kora őszi napon kerül majd megrendezésre az Újbuda Bringasportok Utánpótlás Centrumban a Kánai-tó partján.

Bak Ferenc fotói:

Sós Bendegúz drón felvétel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo