fbpx

Trekking és túra bringák a Hervisből

Egy átlag kerékpáros igényeit leginkább a trekking és túra kerékpárok elégítik ki, ezért nem meglepő, hogy ez az egyik legnépszerűbb kategória a bringások között. Ha éppen ilyen bringát keresünk akkor a Hervisbe is érdemes ellátogatni (vagy legalább a honlapot megnézni), mert elég széles palettával rendelkeznek, gyakorlatilag a belépő kategóriától a közép-felső kategóriáig megtalálhatja mindenki az ízlésének megfelelőt.

A Hervis mellett már nem lehet elmenni szó nélkül, ha a hazai kerékpár piacot vizsgáljuk, az idén 25 éve Magyarországon működő sportáruház kínálata az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött, az “áruházi” kategóriánál mindig is többek voltak az itt kapható kerékpárok, mostanra viszont ténylegesen bátran lehet mutogatni őket egy szakmai magazinban is. Érkezett pár új kerékpármárka – a Corratec, a Head, a Giant személyében – az eddigi KTM, Kilimanjaro/X-Fact vonal mellé, ezenkívül a kiegészítők is sokat erősödtek, a Lezyne, 100%, Abus, FOX, Giro, 575 – is bekerült a sportáruházlánc polcaira. Előző cikkünkben arról olvashattatok, hogy milyen mountain bike-okat lehet kapni a Hervisben, most pedig a trekking, túra, cross bringákat vesszük szemügyre.

A trekking, túra, cross kínálatot tekintve mindenképpen elmondható, hogy a KTM a húzómárka, ami nem meglepő, hiszen az osztrák gyártó kerékpárjai nem véletlenül annyira népszerűek a régiónkban, elég sok munkát tettek bele a fejlesztők és a marketingesek, hogy a jelenlegi szintre eljussanak. Viszont fontos megemlíteni, hogy a Hervis saját márkája a Kilimanjaro szorosan zárkózik, sőt meg merem kockáztatni, hogy ár-érték arányban már erősen szorongatja a hárombetűs világmárkát. Ezenfelül még ott van a Head, ami sötét lóként jelent meg a hazai piacon és a Hervis áruházakban.

KTM Life Action

Ha könnyű terepre és aszfaltos túrákra keresel egy minőségi kerékpárt akkor a KTM Life Action az egyik legjobb választás. Az adatlapot megnézve látszik, hogy nem spóroltak sehol ezen a kerékpáron, minden alkatrész a megbízható kategóriába tartozik, nem kell kompromisszumot kötnünk ha Life Action-t választjuk. Levegős teleszkóp simítja a terep egyeletlenségeit és a rossz minőségű utak kátyúit, de a tüköraszfalton vagy emelkedőn akár le is tudjuk zárni a teleszkópot ezáltal hatékonyabbá téve a hajtást. A Deore T6000 3×10 sebességes szett elemei felelnek a hajtásért és a váltásért, melyekkel garantáltan nem lesz gond hosszútávú felhasználás során sem. A fékek is megbízható darabok, a gyártó Shimano hidraulikus fékekre bízta a Life Action lassítását és megállítását. Ha úgy gondoljuk akkor egy külsőgumi cserével egy sokkal gyorsabb, aszfaltos bringává varázsolható a KTM Life Action, nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a vegyes használatú gumikhoz, ha nem akarunk vele terepre menni.

Nem csak férfi vázas modell kapható a KTM Life Action-ből, hanem női változat is elérhető, így barátnőnk, feleségünk alá is egy minőségi, a mi kerékpárunkhoz tökélestes harmonizáló bringát tudunk választani.

KTM Fun XT

A KTM Fun XT kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt aszfaltos és könnyebb tereptúrák során is. Az alkatrészeket ügyesen válogatták össze a KTM középkategóriás cross-trekkingjére, a váltás és a hajtásrendszer kifejezetten igényes darabok, míg a Shimano hidraulikus tárcsaféke is megbízhatóan fog. A teleszkóp spirál rugós, de található benne lockout, így a jó minőségű utakon vagy kiállva tekerés közben le tudjuk zárni és nem fog bólogatni a kerékpár. A gumik nagyon jól működnek aszfalton és földutakon egyaránt, és ballonosságuknak köszönhetően elnyelik a rossz hazai utak okozta ütéseket, rezgéseket. Bátran ajánlható a KTM Fun XT azoknak, akik egy gyors vegyeshasználatú kényelmes kerékpárt szeretnének, amivel akár még munkába is járhatnak vagy városban közlekedhetnek.

Női változatban is elérhető a KTM Fun XT, így a párunknak is tudunk pontosan olyan kerékpárt venni, mint magunknak.

Kilimanjaro Cross Pro

Jó ár-érték arányú cross-trekking bringa a Hervis saját márkájától. A Kilimanjaro Cross Pro azoknak készült, akik egy megbízható kerékpárt keresnek, amivel bátran elmehetnek akár egésznapos túrákra és nem kell izgulniuk amiatt ha éppen el kell hagyniuk az aszfaltozott utat. Természetesen ezenfelül lehet használni közlekedésre, napi munkábajárásra, ezekre is hibátlanul alkalmas a Kilimanjaro Cross Pro. A felszereltségét megnézve nincs miért aggódnunk, Shimano 3×10 sebességes váltószettel és integrált hajtással találkozunk a kerékpáron, amik biztosan nem fognak cserben hagyni minket. Fékből is hidraulikusat választottak a kerékpárra, ami minden körülmény között meg fog állítani minket ha szeretnénk.

Kilimanjaro Cross Sport

A fenti Kilimanjaro Cross Pro kistestvére a Cross Sport, amit hasonló elvek mentén terveztek mint a nagytesót, de az árak alacsonyan tartása miatt olcsóbb alkatrészeket válogatták rá. Viszont ez a modell is tökéletesen ellátja a funkcióját pár kisebb kompromisszum mellett, ugyanúgy vihetjük hosszú túrákra aszfalton és könnyű terepen egyaránt, ez a cross-trekking is el fog vinni minket mindenhova. Persze meg kell elégednünk a 3×8 sebességgel és a bovdenes tárcsafékkel, de mindkettővel bőven együtt lehet élni. Ár-érték arányban szintén jó, gyakorlatilag Kilimanjaro Cross sport árkategóriája az, ami alatt már csak olyan kerékpárt kapunk, ami alkalmi kerékpározásra tudunk csak ajánlani és nagyobb kompromisszumot kell kötnünk vásárláskor.

A Kilimanjaro Cross Sport is elérhető női változatban, amihez a nőies grafikát is kaphatnak a hölgyek.

Head I-Peak CR+

Ha nem akarunk sokat költeni és csak egyszerűbb kerékpárt szeretnénk a hétvégi túráinkhoz akkor a Head I-Peak CR+ is jó választás lehet. Egy Balaton kör sem fog problémát jelenteni ennek a kerékpárnak a nyergében, a teleszkóp tompítani fogja a helyenként rossz minőségű kerékpárút hibáit, és egy kis földút sem fog megártani a bringának. 3×9 sebesség és tárcsafék segíti a haladásunkat.

Nőies színben és női vázzal is kapható a Head I-Peak CR+.

KTM Tour XT

Igazi mindenes kerékpár a KTM Tour XT, a városi közlekedés és a hétvégi túrák sem jelentenek problémát számára. Sárvédő, világítás, csomagtartó, kitámasztó is mind részét képezi a gyári felszereltségének, mellyel minden időjárási körülmény között, télen-nyáron használható városi kerékpárnak. Ennél persze jóval több ez a bringa, 3×10 sebesség, zárható teleszkóp és minőségi alkatrészek sora teszi alkalmassá, hogy akár hosszabb túrákat is megtegyünk vele, egy Balaton-kerülés során nem ez a kerékpár lesz a gyenge pont az biztos.

Női változatban is elérhető a KTM Tour XT.

Head Revelo II

 

Ha egy olyan kerékpárt keresel, amit hét közben városi közlekedésre, munkába járásra használnál, hétvégén pedig elmennél vele túrázni, de nem akarsz a bűvös 300eft-os árkategória fölé menni akkor a Head Revelo TR+ trekking kerékpárra érdemes ránézni. Kiegészítőkből (sárvédő, csomagtartó, világítás, kitámasztó) mindent megtalálsz rajta, amire a városban szükséged lehet. Emellett 3×9 sebesség, teleszkóp, hidraulikus fékek teszik lehetővé, hogy remek túra kerékpár legyen a hétvégeken.

A férfi kerékpárral megegyező felszereltséggel elérhető női vázas verzióban is a Head Revelo II.

Romet Wagant 8

A Romet márka is megtalálható a Hervis kínálatában. A trekking kerékpárok között a Wagant 8 egy kifejezetten jó ár-érték arányú modell, ezen az áron ritkán lehet ilyen jó felszereltségű bringát kapni. 3×9 sebesség teszi könnyebbé az utunkat a Wagant 8 nyergében, a tárcsafékek Shimano márkájúak, míg a teljes sárvédő, kitámasztó, csomagtartó, lámpák kiegészítő szett mellé első agydinamó is jár. Bátran bízhatjuk magunkat erre a kerékpárra a hétvégi túrák vagy a mindennapi városi közlekedés alatt.

X-Fact Premium

Belépő kategóriás trekking bringa, ami a mindennapi közlekedéshez lehet jó választás, míg hétvégén a könnyebb túráknál lehet a társunk. Világítás, kitámasztó, sárvédő, csomagtartó teszi teljessé az X-Fact Premiumot, bármikor feldobhatunk hátra egy táskát a csomagtartóra és intézhetjük vele a kisebb napi bevásárlásainkat vagy egy gyereküléssel alkalmas a gyerekek óvodába szállítására is.

Női változatban is elérhető.

 

További trekking és cross kerékpárokért keresd a Hervis honlapját.

(X)

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo